ACUM:
19.15
Pasaj urban
Urmează:
20.00
Pasaj urban (continuare)

Știri din Brașov Înapoi

Au trecut emoțiile primului examen din viața lor

Publicat: miercuri, 19 Iunie 2019 , ora 16.28

Peste 500 de copii au susținut, miercuri, examenul de admitere în clasa a V-a, în șase licee brașovene.

Copiii au candidat pe 180 de locuri, în total, pentru că fiecare liceu are, practic, doar câte o clasă de gimnaziu, cu câte 30 de locuri. Cei mai mulți candidați înscriși au fost la Colegiul Național "Dr. Ioan Meșotă", 127 pentru cele 30 de locuri.

Examenul a constat în rezolvarea cerințelor de limba română și matematică, pe parcursul unei ore și jumătate, cu o pauză de 10 minute între ele. Subiectele au fost ușoare, ne-au spus copiii, care își doresc să devină "meșotiști" din diverse motive.

Dacă cei mici au avut și nu prea emoții, părinții, în schimb, erau copleșiți, așteptând în fața porților școlilor. Mulți spun că pentru un astfel de examen este nevoie de pregătire serioasă, cu meditații, dar dacă își dorește copilul, sunt dispuși să-l ajute.

Examene de admitere pentru clasa a V-a au mai fost la Colegiul Național "Andrei Șaguna", la Colegiul Național de Informatică "Grigore Moisil", la ambele licee fiind înscriși câte 112 candidați, la Colegiul de Științe "Grigore Antipa", unde au fost înscriși 70 de candidați, la Colegiul de Științe ale Naturii "Emil Racoviță", unde au susținut proba peste 60 de candidați, și la Colegiul Național "Unirea", unde au fost înscriși peste 40 de candidați.

Fiecare liceu decide când afișează rezultatele și dacă acestea vor fi postate și pe paginile de internet proprii.

Adina Chirvasă