ACUM:
11.03
Pulsul Zilei
Urmează:
12.00
Radiojurnal
Apoi:
12.10
Pulsul zilei (continuare)

Știri din Brașov Înapoi

Avocata care apără Brașovul ar fi dispusă la o renegociere a contractului, cu „onorariu de succes”

Publicat: vineri, 30 Iulie 2021 , ora 9.39

Aproximativ o oră și jumătate a durat discuția de joi, în ședința de plen, cu avocatul Gabriela Trandafir, care reprezintă municipalitatea în litigiile cu firma care gestionează parcările publice din oraș.

Cele mai multe controverse au fost pe onorariul stabilit conform contractului și plata făcută până acum.

„S-ar putea să fie o greșeală din partea dumneavoastră. Am primit informarea că dumneavoastră vi s-au achitat 250 de ore facturate. Din actele pe care dumneavoastră ni le-ați pus la îndemână, avem o primă factură cu 91,5 ore, mai avem o factură cu 85,5 ore și aici avem doar 177 de ore. Avem o lipsă de 73 de ore. La tariful pe care dumneavoastră îl percepeți, cu TVA, vorbim de 40.880 de lei, adică undeva la 8.305 euro care lipsesc. Ultima întrebare pe care vreau să v-o pun: Doamna Trandafir, cât ne costă pe noi, locuitorii municipiului Brașov, întâlnirea cu dumneavoastră?”, a spus consilierul local Marius Potea.


În schimb, avocatul a precizat că este vorba de un contract încheiat pe 250 de ore, din care au fost facturate o parte dintre ele. Inclusiv participarea la ședință este taxată.

Acest dosar studiat are 93 + 143 + 184 de pagini. Conform contractului, la fiecare 10 pagini eu pot factura o oră. Puteți face un calcul simplu și o să vedeți că am facturat mult sub minimul prevăzut în contract. Au fost emise două facturi. Cele două facturi înseamnă 91 de ore și 85 de ore. Atât s-a facturat. Nu am facturat 250 de ore - exclus așa ceva. Valoarea totală a contractului evident este mai mare dar cheltuim orele pe măsura ce prestăm activități, nu le facturăm înainte”, a spus avocatul Gabriela Trandafir.

Totuși, întrebată dacă ar fi dispusă să renegocieze contractul, avocata a răspuns că doar în anumite condiții.

Da, aș fi dispusă la o renegociere. Dacă este să împărțim riscurile atunci o să vă rog să aveți în vedere și un onorariu de succes în cazul în care vor fi soluții favorabile, la valoarea contractului de delegare. Dacă sunteți de acord cu o astfel de structurare a onorariului - cu onorariu de succes în cazul în care câștigăm în instanță - da, eu sunt de acord să scădem pentru că în momentul acela, dacă e să ne partajăm riscurile, ne partajăm și beneficiile, cum este firesc”, a mai spus avocatul Gabriela Trandafir.

Avocata a mai menționat că a cerut strămutarea a două dosare, plus unul de la Curtea de Apel Brașov. De asemenea, mai sunt 2 dosare care nu au termene fixate.

Într-un alt dosar este o soluție definitivă, atacată deja, cu termen în septembrie.

Până acum, deciziile date de instanțe au fost nefavorabile municipalității.

Adina Chirvasă