ACUM:
7.03
Bună dimineața Transilvania

Știri din Brașov Înapoi

Biciclist accidentat la o coborâre, în Postăvarul

Publicat: joi, 29 Iulie 2021 , ora 15.59
Un biciclist a ajuns la spital cu multiple traumatisme, după ce a ratat o aterizare pe un traseu de coborâre din Postăvarul.


Imediat după plecare, la unul dintre kicker-ele amenajate, a ratat aterizarea. În urma căderii, a suferit un traumatism cranio-cerebral, cu pierderea stării de conștiență, un traumatism de membru inferior și multiple escoriații. Dupa ce i s-a acordat primul ajutor, aceasta a fost coborată în stațiune, de unde un echipaj SMURD a preluat-o, în vederea transportului către unitatea spitalicească, pentru mai multe controale de specialitate. Observăm că foarte mulți practicanți poartă doar casca. Atragem atenția că multe dintre traumatisme ar putea fi evitate sau măcar reduse, dacă, pe lângă cască, ar purta și genunchere, cotiere, mănuși și, nu în ultimul rând, protecție de spate” a transmis Salvamont Brașov.


Deoarece este vorba despre o activitate în care gradul riscului de accidentare este unul considerabil, reprezentanții Salvamont reaminesc regulile pe care amatorii acestui sport trebuie să le cunoască:


- Nu folosiți traseele turistice marcate, iar dacă totuși o faceți, manifestați respect față de turiști, prin reducerea considerabilă a vitezei în momentul întâlnirii lor sau în zonele fără vizibilitate.

- Purtarea echipamentului de protecție este obligatorie.

- Tura de recunoaștere a traseului. Aceasta se realizează pe jos sau cu bicicleta, la viteză mică, pentru a identifica obstacolele și modul de a le aborda.

- Nu se staționează sau se urcă pe mijlocul traseului și în zonele fără vizibilitate.

- Atenție sporită în zonele de intersectare cu alte trasee. Totodată, în aceste zone se va reduce considerabil viteza.

- Alegerea nivelului de dificultate a traseului în funcție de pregătirea tehnică și fizică.

- Adaptarea vitezei în funcție de nivelul de experiență.

- Este important ca atunci când alegetți traseele de coborâre (downhill) să aveți echipament și bicicletă dedicate acestor tipuri de trasee.

- Pentru a beneficia de aderență maximă în timpul coborârii, este important ca starea cauciucurilor să fie bună, în special pentru roata din față.
Radio România Brașov FM