ACUM:
0.00
Transilvania by night
Urmează:
6.00
Agenda Zilei
Apoi:
7.00
Buletin de știri

Știri din actualitate Înapoi

Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la inalțime ! - Asculta LIVE - Postul tău de știri și informații de actualitate din Brașov, naționale și internaționale! - Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la înalțime ! - Asculta LIVE

Bisfenolul A, omniprezent în organismele europenilor

Publicat: joi, 14 Septembrie 2023 , ora 11.03

Bisfenolul A (BPA), unul dintre principalii perturbatori endocrini, este prezent în 92% dintre organismele europenilor și reprezintă un potențial pericol pentru sănătatea acestora, conform unui raport al Agenției Europene de Mediu (AEM) publicat joi, informează Agerpres.

Potrivit unui studiu din luna aprilie al Autorității Europene pentru Siguranța Alimentară, în cele 11 țări care au participat la inițiativa de bio-monitorizare a BPA, nivelul de depășire a variat între 71% și 100%.

Bisfenolul A este prezent în numeroase produse, precum sticlele de plastic și este suspectat că ar fi asociat cu afecțiuni precum cancer de sân, infertilitate și altele, din cauza perturbărilor hormonale pe care le provoacă.

În Franța este interzis în recipientele alimentare
, în timp ce Uniunea Europeană și SUA au restricționat utilizarea acestuia și iau în considerare o limitare mai drastică.


Radio România Brașov FM