ACUM:
0.00
Transilvania by night
Urmează:
6.00
Agenda Zilei

Știri din Brașov Înapoi

Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la inalțime ! - Asculta LIVE - Postul tău de știri și informații de actualitate din Brașov, naționale și internaționale! - Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la înalțime ! - Asculta LIVE

Bogăția culturală a Brașovului, într-o expoziție la Satu Mare

Publicat: vineri, 4 Iunie 2021 , ora 23.25
Costume și podoabe reprezentative pentru vremurile de odinioară ale Brașovului sunt acum parte dintr-o expoziție la Satu Mare. Este vorba despre expoziția "Luxul necesar. Statutul social și prosperitatea comunităților în mișcare". Parte din exponate au putut fi admirate și la Muzeul Civilizației Urbane a Brașovului, în luna februarie, dar atunci a fost vorba despre o expoziție dedicate costumelor de mire și mireasă din zona Brașovului.

În Evul Mediu, orașele săsești din Transilvania au fost conduse de patriciatul săsesc. Aveau un statut social deosebit, iar acest lucru era reflectat inclusiv în vestimentație, croită în special materialele scumpe și de import. Asta în jurul secolelor 17 și 18. Treptat, aceste reguli dispar.

În expoziție, din zona Satu Mare, prezente, alături de veșmintele și podoabele din zona Transilvania, mai sunt prezente elemente ce defines comunitățile de șvabi sau oșeni. Expoziția poate fi vizitată, în nordul țării, până în octombrie.
Adina Chirvasă