ACUM:
18.00
Weekend împreună - Repriza a 2-a (continuare)
Urmează:
19.00
Radiojurnal Radio România
Apoi:
19.15
Pasaj urban

Știri din Brașov Înapoi

Brașovul are un deficit de peste 20 de medici de familie

Publicat: miercuri, 19 Februarie 2020 , ora 17.43

Ticuș, Beclean și Augustin sunt localitățile din județ în care nu există niciun medic de familie. Asta arată Harta accesului cetățenilor români la serviciile de asistență medical primară, făcută publică de Federația Națională a Patronatelor Medicilor de Familie.

Situația ia în calcul anul 2019 și, potrivit datelor oferite, în toată țara sunt 328 de commune care nu au niciun medic de familie. În acestea se încadrează și cele trei localități brașovene.

Pe lângă acestea, însă, mai sunt și alte localități în care există medici de familie, dar prea puțini. De exemplu, în Apața există un  medic de familie, dar ar mai fi nevoie de cel puțin unul.

Casa de Asigurări de Sănătate Brașov are, în prezent, în tot județul, încheiate contracte de furnizare de servicii medicale cu 315 medici de familie. Lista acestora poate fi consultată pe site-ul instituției, la secțiunea Medici de familie. Însă, potrivit reprezentanților Casei de Asigurări de Sănătate Brașov, necesarul de medici de familie stabilit pentru județ, conform reglementărilor, este de 343. Așadar, județul duce lipsă de 22 de medici de familie. Dintre aceștia, după cum spun reprezentanții CAS, 14 este necesarul pentru mediul rural. Restul de 8 medici de familie ar fi necesari în mediul urban.

Adina Chirvasă