ACUM:
0.00
Transilvania by night
Urmează:
6.00
Agenda Zilei
Apoi:
7.00
Buletin de știri

Știri din Brașov Înapoi

Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la inalțime ! - Asculta LIVE - Postul tău de știri și informații de actualitate din Brașov, naționale și internaționale! - Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la înalțime ! - Asculta LIVE

Brașovul construiește. Numărul locuințelor construite în mediul rural, apropiat de cel din mediul urban

Publicat: duminică, 17 Septembrie 2023 , ora 18.16

În județul Brașov, cel mai mult se construiește în comuna Sânpetru, potrivit datelor oferite de Direcția Județeană de Statistică.

Numai în trimestrul al doilea din acest an, în comuna situată în Nordul Brașovului s-au finalizat 359 de locuințe, dublu față de Brașov și de peste patru ori mai mult decât la Târlungeni, localitate aflată pe locul al treilea în acest clasament.

Dacă adăugăm orașele Râșnov și Ghimbav, dar și comuna Cristian, în cele șase localități s-au construit aproape 94% dintre locuințele din județ. Pentru prima dată în ultimii trei ani și jumătate, numărul locuințelor construite în mediul rural a fost foarte apropiat de cel din mediul urban, 515 la sate, față de 589 în orașe.

Aproape jumătate dintre cele 1.104 locuințe realizate în trimestrul al doilea din 2023 erau cu două camere și doar 61 au mai mult de trei camere.

Valoarea medie a locuințelor construite a crescut cu 8,4% și a ajuns la 240.000 de lei, adică 48.000 de euro. Creșterea prețului mediu față de locuințele construite anul trecut este de 15 procente.

Suprafața medie a crescut și ea cu 30 de procente, atât față de cea a locuințelor realizate în primul trimestru al acestui an, cât și față de cele construite în trimestrul al doilea din anul trecut. Față de primul trimestru din acest an, suprafața medie locuibilă a crescut cu peste 60%.

Alte 1.873 de locuințe se aflau în curs de execuție la 30 iunie 2023.

Sorin Țîrcă