ACUM:
7.03
Bună dimineața Transilvania

Știri din Brașov Înapoi

Brașovul, lider în Regiunea Centru la autorizații de construire eliberate

Publicat: marți, 17 August 2021 , ora 15.09

Brașovul continuă să fie lider în Regiunea Centru în ce privește numărul de autorizații de construire eliberate. De altfel, județul nostru are autorizații și pentru cea mai mare suprafață utilă construită.

În iunie 2021, în județul Brașov s-au eliberat de mai bine de două ori mai multe autorizații față de luna precedentă și cu aproape 60% mai multe decât în iunie 2020.  

205 autorizații de construire s-au eliberat în luna iunie la Brașov, față de doar 94 în luna mai. De remarcat este faptul că doar o treime dintre acestea au fost în mediul urban și 158 de autorizații au fost eliberate în mediul rural. Din cele 205 clădiri, doar 7 au altă destinație decât cea de locuință. Suprafața utilă medie a locuințelor pentru care s-a obținut autorizație de construire a scăzut ușor față de iunie 2020, de la 139 de metri pătrați, la 132 de metri pătrați pe locuință. Chiar dacă ne confruntăm cu o creștere importantă a prețurilor materialelor de construcții, această ramură cunoaște un avânt puternic la Brașov. În luna iunie a acestui an s-au eliberat cele mai multe autorizații de construire din 2020 și prima jumătate a acestui an.
Sorin Țârcă