ACUM:
18.05
Sens unic (continuare)
Urmează:
19.00
Buletin de știri
Apoi:
19.03
Pasaj urban - Dialoguri multiculturale

Știri din Brașov Înapoi

Brașovul, pe primul loc în preferințele turiștilor la nivelul Regiunii Centru. Locul al doilea pe țară

Publicat: joi, 25 Noiembrie 2021 , ora 10.59
Cu aproape 47% mai mulți turiști față de anul trecut, în perioada ianuarie – septembrie 2021, Brașovul se menține pe primul loc la nivelul Regiunii Centru și pe locul II la nivel național în topul celor mai vizitate județe.


De la începutul anului și până în luna septembrie, în structurile de primire turistică din județ s-au cazat aproape 785.000 turiști, peste 95% dintre ei fiind români.


Practic, la turism, la nivelul Brașovului s-au înregistrat creșteri la toate capitolele, față de aceeași perioadă a anul trecut. A crescut cu 43% inclusiv numărul de zile de cazare achiziționate de vizitatori. Durata medie a sejurului a fost în perioada ianuarie – septembrie 2021 de 2 zile. Dacă ne raportăm doar la luna septembrie, în cele aproape 700 de unități de cazare, au venit cu 29,5% mai mulți turiști decât în aceeași perioadă a anului precedent, iar cei mai mulți au preferat să petreacă sejururile în hotelurile de 3 stele.


Dintre turiștii străini care s-au cazat în județul nostru, 81% sunt din Europa, dar au fost și vizitatori din Asia sau America de Nord.


La nivel național, în luna septembrie 2021, județul Brașov ocupa locul II, după Constanța, atât la sosiri cât și la înnoptări.

Bianca Bucă