ACUM:
13.15
Pulsul zilei (continuare)
Urmează:
14.00
Buletin de știri
Apoi:
14.05
Pulsul zilei (continuare)

Știri din Brașov Înapoi

Brașovul va avea o nouă piață – Piața Brassai

Publicat: miercuri, 17 Iunie 2020 , ora 18.40

Brașovul va avea o nouă piațetă în centrul istoric – Piațeta Brassai. Vorbim, în fapt, despre piațeta care face legătura între Piața Sfatului, str. Mureșenilor și zona După Ziduri, folosită ca parcare interioară și la care acum se fac lucrări de reamenajare. O piațetă ce face parte dintr-un proiect mai amplu, respectiv Parcul Cultural Dupa Ziduri, de care va avea grijă Asociația Amural, și care va pune în valoare întreaga zonă, cu pârâul Graft, grotele, cinema Popular, Aleea de După Ziduri.


Această piațetă, practic, face legătura cu zona de dincolo de zid și cu grotele și cu turnurile de aici din imediata vecinătate. Sperăm să ne ajute vremea și să nu mai plouă atât de mult și să avansăm foarte mult cu lucrarea din această piațetă”, a spus George Scripcaru, primarul municipiului Brașov.


De ce Piațeta Brassai, ne-a explicat unul dintre reprezentanții Asociației Amural, care au venit cu propunerea, Carmen Zmaranda:


Un tribut pentru marele fotograf interbelic Brassai, de origine brașoveană care a activat și a fotografiat suprarealiștii în Paris. Din păcate el nu este foarte cunoscut în orașul natal, dar el a dus numele și originea sa brașoveană mai departe luându-și pseudonimul de Brassai care înseamnă brașoveanul”.


Piațeta cuprinde și un turn, ce va fi renovat și va avea o funcțiune nouă.


Ne propunem ca acest turn să fie practic un mini muzeu dedicat fotografiei și facem demersurile, alături de Primărie, în direcția aceasta”, a adăugat Carmen Zmaranda.


Planurile municipalitățții prevăd și reabilitarea imobilului de lângă piațetă.


„Am depus la Guvern solicitarea ca fostul sediu al Băncii Agricole (pe care îl vedeți că arată foarte, foarte rău, mai e un pic și se dărâmă tot), am făcut o solicitare să fie trecut în domeniul public al municipiului Brașov pentru a-l reabilita pentru a-i da o funcțiune specifică zonei în care ne aflăm, un centru de informare turistică, un loc unde să fie activități culturale sau de diferite feluri”, a precizat primarul George Scripcaru.


Din piațeta ce este acum în curs de amenajare vor fi desființate zidurile ridicate fără autorizație.

Adina Chirvasă