ACUM:
8.10
Bună dimineața Transilvania (continuare)

Știri din Brașov Înapoi

Brașovul va primi astăzi 11.700 de doze de vaccin antiCovid

Publicat: luni, 18 Ianuarie 2021 , ora 9.48

Autoritățile sanitare din România au anunțat că astăzi va sosi în România a cincea tranșă de vaccin de la Pfizer BioNTech, cu 87.750 doze, pe cale aeriană, pe aeroporturile din Otopeni, Cluj-Napoca și Timișoara. Dintre acestea, Centrulului Regional de Distribuție Brașov îi revin 11.700 de doze.

Potrivit datelor centralizate de Direcția de Sănătate Publică Brașov, de la începutul campaniei de vaccinare împotriva virusului SARS CoV2, din 27 decembrie până în 16 ianuarie, au fost distribuite centrelor de vaccinare care funcționează în unitățile medicale din județ 6.665 de doze de vaccin împotriva COVID-19. Numărul persoanelor vaccinate până în prezent este de 6.452, din categoriile prevăzute pentru etapa I de vacccinare, respectiv lucrătorii din domeniul sănătății și social. S-au raportat 33 de efecte adverse, nici unul sever, au menționat autoritățile sanitare.

La nivel național, din 27 decembrie până ieri s-au vaccinat 204.185 de persoane, dintre care 875 cu rapel (la 21 de zile de la prima administrare). Reacții adverse, comune și minore - potirivit autorităților, s-au înregistrat la 764 de persoane: la 288, reacții de tip local cu durere la locul injectării, alte 476 de persoane vaccinate au prezentat reacții generale, precum febră, dureri de cap și alergii de tip urticarie.

De precizat, în 15 ianuarie a debutat, Etapa a II-a a campaniei de vaccinare, destinată persoanelor cu vârsta peste 65 de ani, persoanelor cu boli cronice, indiferent de vârstă, precum și personalului-cheie care desfășoară activități în domenii esențiale. Vineri au început programările la centrele speciale, iar vaccinarea propriu-zisă a început în această dimineață.

Camelia Vlad