ACUM:
13.00
Radiojurnal Radio România
Urmează:
13.15
Top 30 Brașov FM
Apoi:
14.00
Top 30 Brașov FM (continuare)

Știri din Brașov Înapoi

Brașovul se află printre județele unde puterea de cumpărare este peste medie

Publicat: miercuri, 21 August 2019 , ora 15.33

Brașovul se află printre județele unde puterea de cumpărare este peste medie, arată rezultatele unui studiu al unei companii de cercetare a pieței, citat de Agerpres.

Brașovul s-a dezvoltat pe mai multe segmente de piață, în principal pe imobiliare și Business Service, datorită numărului de oameni cu deprinderi tehnice și abilități lingvistice, a poziționării geografice centrale, a costurilor mai scăzute față de alte locuri și a condițiilor bune de trai.

De altfel, județul deține cele mai multe parcuri industriale din țară, 10, după Prahova cu 15 și Cluj cu 11, iar dezvoltarea industriei automotive și retail a generat o creștere a numărului de construcții rezidențiale. Astfel, în 2017, s-a finalizat cel mai mare număr de locuințe în ansambluri rezidențiale din istoria postdecembristă a Brașovului.

Potrivit studiului, se estimează că Sibiu, Brașov, Arad, Constanța și Alba Iulia sunt orașele care, în curând, vor cunoaște o dezvoltare mai mare decât Bucureștiul, tocmai pentru că au o infrastructură bună, dar și centre universitare care să formeze piața forței de muncă.

Saviana Russu