ACUM:
18.05
Sens unic (continuare)
Urmează:
19.00
Buletin de știri
Apoi:
19.03
Pasaj urban - Dialoguri multiculturale

Evenimente Înapoi

Bugetul UE pentru Piața Unică

Publicat: joi, 14 Martie 2019 , ora 13.11

Pentru următorul buget pe termen lung al Uniunii Europene pentru perioada 2021-2027, Comisia Europeana propune un nou program special conceput, în valoare de 4 miliarde de euro, menit să capaciteze și să protejeze consumatorii și să permită unui număr mare de întreprinderi mici și mijlocii europene să profite pe deplin de o piață unică care funcționează bine.

Noul program va consolida guvernanța pieței interne a Uniunii Europene. El va veni în sprijinul competitivității întreprinderilor, și în special a IMM urilor și va promova sănătatea umană, a animalelor și a plantelor, precum și bunăstarea animalelor și va stabili cadrul pentru finanțarea statisticilor europene.

Noul program privind piața unică respectă viziunea Comisiei pentru următorul buget pe termen lung propus la 2 mai 2018. Este vorba despre un program modern, simplu și flexibil, care consolidează o gamă largă de activități finanțate anterior separat, în cadrul unui singur program coerent.

Acest lucru va reduce suprapunerile și va îmbunătăți cooperarea. În esență, programul va asigura continuitatea în ceea ce privește realizarea pieței unice pe teren, garantând, în același timp, un raport calitate-preț mai bun pentru cetățenii UE.

Mihai Cojocaru