ACUM:
0.00
Transilvania by night
Urmează:
6.00
Agenda Zilei
Apoi:
7.00
Buletin de știri

Știri din actualitate Înapoi

Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la inalțime ! - Asculta LIVE - Postul tău de știri și informații de actualitate din Brașov, naționale și internaționale! - Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la înalțime ! - Asculta LIVE

Camera Deputaților a adoptat proiectul de modificare a legii pentru combaterea ambroziei

Publicat: joi, 14 Septembrie 2023 , ora 9.04
Proiectul de modificare a legii pentru combaterea ambroziei a fost adoptat ieri de Camera Deputaților, în calitate de for decizional, documentul fiind susținut de toate grupurile parlamentare, informează Radio România Actualități.

Proprietarii de terenuri vor avea obligația să efectueze lucrări de erbicidare sau alte metode specifice, în termen de maximum 15 zile de la primirea unui avertisment din partea autorităților locale, nu doar în perioada cuprinsă între răsărirea acestei plante și primele înfloriri, respectiv, cel târziu până în 30 iunie.

În cazul în care ambrozia nu a fost îndepărtată în termenul acordat, autoritățile locale vor putea să intre pe terenurile infestate și să îndepărteze buruiana, costurile fiind suportate ulterior de proprietari.

Este prevăzută și posibilitatea ca deținătorii de terenuri să solicite autorităților locale, contra cost, lucrări de combatere a acestei plante.

Radio România Actualități