ACUM:
19.00
Radiojurnal Radio România
Urmează:
19.15
Pasaj urban
Apoi:
20.00
Pasaj urban (continuare)

Știri din Brașov Înapoi

Candidați susținuți la alegerile locale de... persoane decedate

Publicat: joi, 20 August 2020 , ora 8.35

Doi candidați la alegerile locale din orașul Râșnov, județul Brașov, s-ar fi înscris în cursa electorală cu susținerea unor persoane decedate, "pe semnătură", după cum reiese din dosarele depuse la Biroul electoral.

Astfel, polițiști din cadrul Poliției Stațiunii Râșnov au deschis două dosare penale sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de fals material în înscrisuri oficiale și fals în declarații, fapte prevăzute și pedepsite de Codul Penal.

„În fapt, la datele de 16 august, respectiv 17 august 2020, polițiștii au fost sesizati de către președintele Biroului electoral de circumscripție nr. 7 Râșnov cu privire la faptul că pe listele de susținători a doi candidați la alegerile locale din orașul Râșnov s-ar regăsi datele și semnăturile unor persoane care erau decedate la data întocmirii acestora", a declarat purtătorul de cuvânt al Poliției județului Brașov, comisar de poliție Alina Ivan.

Cercetările sunt efectuate sub coordonarea unității de parchet competente în care se va propune soluție legală la finalizarea cercetărilor.

Camelia Vlad