ACUM:
0.00
Transilvania by night
Urmează:
6.00
Agenda Zilei
Apoi:
7.00
Buletin de știri

Știri din actualitate Înapoi

Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la inalțime ! - Asculta LIVE - Postul tău de știri și informații de actualitate din Brașov, naționale și internaționale! - Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la înalțime ! - Asculta LIVE

Cazurile de COVID se înmulțesc accelerat

Publicat: duminică, 17 Septembrie 2023 , ora 20.32

Ministrul Alexandru Rafila a anunțat recent că s-a ajuns la aproximativ 2.000 de diagnosticări pe zi.

Specialiștii spun că majoritatea cazurilor de infectare cu coronavirus sunt forme ușoare sau medii, însă numărul tot mai mare de pacienți care se prezintă la spital poate face situația mai dificilă în următoarea perioadă.

Medicii reamintesc, astfel, de măsurile de protecție popularizate în perioada pandemiei.

”Cred că va fi și mai complicat de gestionat în momentul în care vom avea sezonul rece, probabil din octombrie. Presiunea va fi mai mare la nivelul camerelor de gardă. Eu cred că rezolvarea va veni din faptul că toate spitalele vor trebui să vadă acești pacienți cu afecțiuni respiratorii acute, nu doar cele de infecțioase, pentru că ele se vor colmata altfel. În spațiile închise e bine să mă protejez, adică masca e clar că mă ajută, mai ales pentru persoanele care au factori de risc, mai ales pentru persoanele în vârstă. Și nu vorbesc de SARS-CoV-2, pot face gripă în formă severă, pot face o altă viroză. Deci protecția se referă la tot ce înseamnă transmitere pe cale respiratorie”, a declarat Adrian Marinescu, medic, Institutul de Boli Infecțioase Matei Balș, pentru Radio România Actualități.

Medicul Adrian Marinescu a mai precizat că este posibilă vaccinarea antigripală și anti-COVID-19 în același timp cu administrarea fiecărui vaccin în câte un braț.

Sursa info: RADOR 

Sursa foto: Radio România Brașov FM 

Radio România Actualități