ACUM:
8.00
Radiojurnal

Știri din Brașov Înapoi

Cei mai mulți pacienți în ATI-urile din județ - persoanele nevaccinate

Publicat: luni, 1 Noiembrie 2021 , ora 14.05

520 de paturi pentru tratarea Covid sunt, în total, în spitalele din județ, unele spitale fiind transformate exclusiv în unități Covid, precum cel din Făgăraș.


Aproximativ 10% dintre paturi sunt ATI Covid, atât pentru pacienții care au nevoie de intubare, cât și ATI intermediar. Mai exact, 57, dintre care 28 numai la modularul de la Spitalul Județean. Iar în județ, paturile ATI sunt folosite aproape în exclusivitate de pacienții nevaccinați, potrivit directorului DSP Brașov, dr. Claudia Bularca.


Presiunea, într-adevăr, este a persoanelor nevaccinate și fac apel pe această cale să transmit tuturor persoanelor să se vaccineze pentru că prin vaccinare asistăm la o evoluție a bolii mult mai favorabilă. Deci chiar dacă persoana este vaccinată și trece prin boală, practic, trece printr-o formă ușoară a bolii”, a spus dr. Claudia Bularca.

De când a fost introdus și certificatul verde, numărul vaccinărilor a crescut considerabil la Brașov, în ultimele 2 săptămâni au fost peste 45.000 de inoculări, media fiind la 4300-4500 de persoane vaccinate pe zi. Tocmai de aceea, în județ au fost redeschise centre de vaccinare și le-a fost modificat programul.


Până în septembrie am avut 13 centre de vaccinare, iar în acest moment avem 20 de centre de vaccinare autorizate și avizate pentru a face față solicitărilor din rândul populației. Solicitări de redeschidere există și noi dăm curs și sprijinim UAT-urile dacă solicită - la nivelul mediului rural - să deschidă centre de vaccinare”, a adăugat Claudia Bularca.

În prezent, în județul Brașov, rata de vaccinare a ajuns la aproximativ 40%, în vreme ce, în municipiu, la 50%.

Adina Chirvasă