ACUM:
8.00
Radiojurnal

Știri din Brașov Înapoi

„Cel mai bun bibliotecar al anului 2020” le va citi, astăzi, copiilor la Olimpiada de jocuri, lectură și agrement

Publicat: luni, 26 Iulie 2021 , ora 9.53

Începând din această după amază și până în luna septembrie, la Agrement, cei mici și cei mari sunt așteptați la Olimpiada de jocuri, lectură si agrement.

Vorbim despre un eveniment inițiat de Biblioteca Județeană George Barițiu.

„Plăcerea de a concura o vom afla într-un loc feeric, lângă sau chiar pe terasa complexului Agrement de lângă Aleea de sub Tâmpa, precum șl pe terenul de sport al compexului Agrement. Vom amenaja standuri în care vor fi organizate lecturi pentru copii, ateliere de caligrafie, origami și prezentare de costume japoneze, cu muzică și dansuri specifice. Câteva sute de jocuri pentru cei mici, dar și pentru cei mari, aduse de la Muzeul jocurilor de la Chemnitz, Germania, capitala culturală a Europei in 2025,  îi vor aștepta pe doritori, turiști și brașoveni deopotrivă, spațiul astfel amenajat devenind unul de joacă, experiment și interacțiune. La Olimpiada de sub Tâmpa jocurile sunt din cele mai diverse domenii, pentru toate vârstele, satisfăcând toate gusturile și interesele, de la cele care presupun abilități sportive la cele care cer atenție, logică și imaginație. Competiția este amicală, iar participanții învață că important este să participi. De aceea, vom avea numai câștigători, recompensați cu mici surprize”, au precizat reprezentanții Bibliotecii Județene.


Participanții la Olimpiada de jocuri, lectură și agrement vor avea parte de  ghidaje despre istoria orașului, chiar de pe terasa complexului Agrement, sesiuni și ateliere de live painting, în care în una din sesiuni cei doritori vor putea picta, ateliere Haiku, sesiuni de imprimare 3 D, concerte de muzică, promovarea mișcării și a dansului și alte surprize.


Olimpiada ia startul în această după amiază, de la orele 17.00, cu un atelier de lectură pentru copii. Cea care va citi este Melania Luana Butnariu, declarată, de Asociația Bibliotecarilor și Bibliotecilor Publice din România, „Cel mai bun bibliotecar al anului 2020”, în România.  


„În principiu, evenimentele vor fi pe bază de programare, anunțate în prealabil, dar vom miza și pe publicul întâmplător, aflat la plimbare pe sub Tâmpa. Pentru că evenimentele se vor desfășura pe o perioadă lungă de timp, de fapt  pe întreaga durată o jocurilor Olimpice și paralimpice, iar dacă vremea ne îngăduie și până la final de septembrie, când le vom încheia cu Nocturna bibliotecilor, ne-am gândit să le anunțăm treptat, iar ele vor ține cont de capriciile vremii și unele vor fi relocate la Casa Baiulescu, la sediul din Livada Poștei”, a declarat managerul Bibliotecii Județene „George Barițiu”, Daniel Nazare.


Olimpiada de jocuri, lectură și Agrement se va desfășura cu respectarea condițiilor impuse de starea de alertă.
Detalii legate de fiecare competiție în parte, jocuri, concursuri, ateliere, alte activități găsiți pe pagina de facebook a Bibliotecii Județene Brașov și a Centrului de Excelență pentru copii și tineret.

Programările la activități se pot înregistra pe adresele de e-mail copii@bjbv.ro sau secretariat@bjbv.ro.

Adina Chirvasă