ACUM:
0.00
Transilvania by night
Urmează:
6.00
Agenda Zilei
Apoi:
7.00
Buletin de știri

Știri din Brașov Înapoi

Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la inalțime ! - Asculta LIVE - Postul tău de știri și informații de actualitate din Brașov, naționale și internaționale! - Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la înalțime ! - Asculta LIVE

Cel mai tânăr instructor de șah din România este elev al Colegiului Național Grigore Moisil

Publicat: joi, 8 Decembrie 2022 , ora 14.45

Cel mai tânăr instructor de șah din România are 17 ani și este elev al Colegiului Național “Grigore Moisil”.

La începutul acestei luni, Ștefan Pintea a obținut la București calificarea de instructor sportiv – ramura șah, devenind astfel și cel mai tânăr profesor de șah din România.

“Povestea mea, legătura cu șahul, e una foarte lungă. Am început de când eram foarte mic. Aveam 5-6 ani și jucam cu membri ai familiei care mai știau: cu bunicul, cu tata, mama. După aceea, în clasele I - IV am început la un club de șah. După clasa a IV-a s-a întrerupt totul. M-am lăsat câțiva ani de șah, complet, până într-o seară din 2020 când niște prieteni m-au chemat la o partidă de șah și din dorința de a-i bate, de a câștiga împotriva lor, am început să învăț singur. M-am dus și la clubul de șah «Cele două turnuri» din Brașov, unde l-am întâlnit pe domnul Lucian Ștefan care mi-a oferit până la urmă și oportunitatea să predau șah”, a spus Ștefan Pintea.

Ștefan Pintea este profesor la clubul de șah din Brașov, iar examenul de instructor sportiv l-a luat cu media 9,50.

Elevii pe care îi instruiește sunt foarte mulțumiți de profesorul lor.

Am undeva la 21 de elevi, cu vârste cuprinse între 7 - 11 ani, care sunt cuminți. Sunt niște jucători de șah foarte buni. Încerc să îmi dau tot interesul cu ei și nu am niciun dubiu că ei vor putea să joace șah și se vor mândri cu asta toată viața. Am ajuns să relaționez mult mai ușor inclusiv cu profesorii mei de la liceu și înțeleg foarte multe din raționamentele lor și înțeleg și gândirea lor. Simt că m-am apropiat inclusiv de ei”, a adăugat Ștefan Pintea.

Sursa foto: Ștefan Pintea


Ruxandra Stoica