ACUM:
0.00
Transilvania by night
Urmează:
6.00
Agenda Zilei
Apoi:
7.00
Buletin de știri

Știri din actualitate Înapoi

Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la inalțime ! - Asculta LIVE - Postul tău de știri și informații de actualitate din Brașov, naționale și internaționale! - Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la înalțime ! - Asculta LIVE

Ceremonie dedicată împlinirii a 95 de ani de la inaugurarea monumentului Crucea Caraiman

Publicat: vineri, 15 Septembrie 2023 , ora 12.52

Duminică, 17 septembrie, Brigada 2 Vânători de Munte “Sarmizegetusa”, prin Batalionul 21 Vânători de Munte “General Leonard Mociulschi”, organizează la Crucea Caraiman un ceremonial militar și religios de omagiere a eroilor neamului românesc.

Evenimentul are loc cu ocazia împlinirii a 95 de ani de la inaugurarea monumentului și a 10 ani de la înscrierea acestuia în Cartea Recordurilor.

Pentru a celebra împlinirea a 100 de ani de la Marea Unire, precum și pentru a aduce cuvenita cinstire eroilor ce s-au jertfit pentru unitatea tuturor românilor, în perioada 2016-2021, Ministerul Apărării Naționale a implementat proiectul „Restaurarea, reabilitarea, conservarea și amenajarea unui spațiu expozițional în cadrul Monumentului Crucea comemorativă a Eroilor români din Primul Război Mondial”.

Lucrările propriu-zise de restaurare a monumentului s-au desfășurat pe parcursul a 11 luni, preponderent în perioada caldă, proiect finalizat în 2020.

Concomitent cu lucrările de reabilitare, Ministerul Apărării Naționale a asumat un set ambițios de măsuri de promovare și informare cu privire la simbolistica, semnificația și istoria Crucii comemorative a Eroilor români din Primul Război Mondial.

Ceremonia va începe duminică la ora 11.30, iar persoanele care doresc să participe sunt rugate să se prezinte cu cel puțin 45 de minute înainte.

Nucu Jalea