ACUM:
20.00
Pasaj urban - Dialoguri multiculturale (continuare)
Urmează:
21.00
Pop Star
Apoi:
23.00
Transilvania by night

Știri din Brașov Înapoi

Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la inalțime ! - Asculta LIVE - Postul tău de știri și informații de actualitate din Brașov, naționale și internaționale! - Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la înalțime ! - Asculta LIVE

Cetatea Râșnov devine primul obiectiv din România acceptat în Rețeaua Europeană Forte Cultura

Publicat: vineri, 31 Martie 2023 , ora 9.50

Cetatea Râșnov s-a alăturat Rețelei Europene a Fortificațiilor – Forte Cultura, o asociere a celor mai importante situri culturale cu fortificații din Europa.

Evenimentul a avut loc ieri, la Cetatea Svetog Ivana din Sibenik (Croația).

Cetatea Râșnov este astăzi unul din cele mai importante monumente medievale din România și trece printr-un amplu proces de restaurare. În paralel cu finalizarea reabilitării cetății este important să ne pregătim pentru momentul redeschiderii acesteia către publicul larg dar și pentru un management strategic și durabil. Astfel, ne alăturam unei rețele europene dinamice pentru că ne dorim să învățăm de la partenerii cu mai multă experiență, să dezvoltăm proiecte împreună cu ei dar și pentru a crește notorietatea noastră pe piețele europene. Ne vom concentra pe termen scurt să consolidăm legătura dintre comunitatea locală și cetate, să dezvoltăm activitățile educative pentru patrimoniu și să oferim turiștilor o experiență de calitate în timpul vizitei la Cetate și în zona Râșnovului”, a declarat primarul orașului Râșnov, Liviu Butnariu.

Sursa foto: Facebook / Orașul RâșnovRadio România Brașov FM