ACUM:
0.00
Transilvania by night
Urmează:
6.00
Agenda Zilei
Apoi:
7.00
Buletin de știri

Știri din actualitate Înapoi

Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la inalțime ! - Asculta LIVE - Postul tău de știri și informații de actualitate din Brașov, naționale și internaționale! - Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la înalțime ! - Asculta LIVE

Coaliția a încheiat negocierile pentru pachetul de măsuri fiscal-bugetare

Publicat: marți, 19 Septembrie 2023 , ora 9.14

Coaliția a încheiat negocierile pentru pachetul de măsuri fiscal-bugetare pentru care Guvernul ar urma să își asume răspunderea în Parlament până la sfârșitul lunii și care ar trebui să mai reducă deficitul bugetar, informează Radio România Actualități.

Măsurile fiscal-bugetare sunt agreate în coaliția de guvernare de o lună de zile, spune premierul Marcel Ciolacu.

Printre măsuri se numără introducerea plății asigurărilor de sănătate pentru angajații din agricultură și construcții, precum și a impozitului pe salariu pentru IT-știi care câștigă mai mult de 10.000 de lei.

Voucherele de vacanță se vor acorda doar bugetarilor cu salariile până la 8.000 de lei, inclusiv.

De asemenea, persoanele care dețin case scumpe vor plăti o taxă specială care se va aplica sumei care depășește 500.000 de euro.

Condiția este ca acea persoană să nu aibă un credit cu care a cumpărat casa.

Vor crește și unele accize, salariul minim va crește și el.

În privința tichetelor de masă, premierul Marcel Ciolacu precizează că acestea nu vor mai fi acordate bugetarilor care au salariul net peste 8.000 de lei:

„Nimeni nu va pierde și s-au mărit de la 30 lei la 35 și urmează la 40 lei, cu 1 ianuarie. Știu că acele tichete se dau într-un număr destul de consistent, în acest moment. Cu adevărat, nu se vor mai da în sistemul bugetar tichete de masă cu cei care au venituri peste 8.000 de lei net. Marea problemă, în primul rând, este ca la emitere se cere 3%, la colectarea lor se cere 3%, iar la cele necheltuite devin profit al companiilor de tichete. Eu cred că acest lucru este total incorect”.

O altă măsură vizează TVA-ul, care va rămâne de 5% pentru gazele naturale, curentul electric și lemnele de foc, dar și pentru cărți, manuale școlare și biletele de teatru și de cinema.

Radio România Brașov FM