ACUM:
12.05
Călător pe unde și oriunde
Urmează:
13.00
Radiojurnal Radio România
Apoi:
13.15
Top 30 Brașov FM

Știri din Brașov Înapoi

Colegiul Național de Informatică și-ar putea primi elevii în vechiul sediu abia în următorul an școlar

Publicat: marți, 22 Octombrie 2019 , ora 18.08

Elevii Colegiului Național de Informatică „Grigore Moisil” s-ar putea reîntoarce în corpurile de pe Calea București abia în anul școlar următor.

Lucrările de reabilitare energetică nu au fost finalizate de vechiul constructor, ce avea ca termen de predare luna septembrie 2019. Contractul cu această firmă a fost încetat, iar municipalitatea brașoveană trebuie să caute un nou constructor care să le încheie. Asta, după ce va face o evaluare a lucrărilor deja realizate.

Practic, la Corpul A, lucrările au fost făcute în proporție de 95%, dar mai mult de lucru este la Coprul B, unde a fost executat aproximativ 65% din ceea ce trebuia făcut.

Municipalitatea speră să poată găsi un constructor, iar din decembrie, cel mai târziu, să poate începe lucrările. Acestea vor depinde de vreme, dar estimarea este că în mai puțin de 5 luni ar trebui să fie finalizate.

Între timp, municipalitatea vrea să recupereze, prin instanță, de la vechiul constructor, o parte din bani pentru contractul care nu a fost respectat. În total, municipalitatea vrea să recupereze 1,5 milioane lei.

Reabilitarea energetică a Colegiului Național de Inforrmatică a început în aprilie 2018, contractul având o valoare de aproape 5 milioane lei, și ar fi trebuit să se încheie, cel mai târziu, în septembrie 2019.

Proiectul era finanțat 85% prin Programul de Cooperare Elvețiano-Român, dar acordul de implementare a expirat tot în septembrie 2019. Astfel, banii din program nu pot fi cheltuiți, iar lucrările trebuie încheiate cu bani de la bugetul local, suma estimată, potrivit unei Hotărâri de Consiliu Local, fiind de 3,5 milioane lei.

Până la finalizarea lucrărilor, elevii Colegiului de Informatică învață în unitatea școlară de pe strada Cocorului.

Adina Chirvasă