ACUM:
8.10
Bună dimineața Transilvania (continuare)

Știri din Brașov Înapoi

Consilierul local Lucian Pătrașcu cere demisia membrilor AGA și CA de la RIAL

Publicat: joi, 17 Iunie 2021 , ora 19.23

Demisia membrilor AGA și CA de la RIAL, societate în subordinea Consiliului Local Brașov. Asta a cerut consilierul local din partea PSD, Lucian Pătrașcu.


El a subliniat, totodată că există o lipsă de coerență și viziune în ceea ce privește situația de la RIAL. Potrivit acestuia, după ce, săptămâna trecută, au fost sesizate Curtea de Conturi și ANAF privind efectuarea unui control la societatea din subordinea Consiliului Local, acum, consilierii locali au aprobat o sumă de 9,5 milioane lei pentru ca societatea să-și plătească datoriile și să aibă capital pentru repornire.


De asemenea, consilierul social-democrat a amintit și de faptul că, în vreme ce unii vor fi disponibilizați, anumite sume vor fi plătite în continuare.„Nu poți să restructurezi societatea, să nu mai dat tichete de masă, să reduci programul de lucru de la 8 la 4 ore, iar membrii din Consiliul de Administrație să beneficieze de aceleași drepturi. Nu se poate ca directorul să meargă pe același salariu. Când sunt probleme financiare, toată lumea trebuie să sufere, dacă trebuie să sufere. Cer public demisia membrilor din AGA pentru că membrii din AGA de la RIAL sunt de 8 luni acolo. Din punctul meu de vedere, nu au făcut nimic. Nu este normal ca la această societate să se ajungă la proteste și să ai reprezentanți în această societate și să nu ai habar ce se întâmplă acolo, și cer demisia și membrilor Consiliului de Administrație, pentru ca ei sunt puși de 4 luni acolo”, a spus consilierul local PSD, Lucian Pătrașcu.De cealaltă parte, consilierul local Ciprian Iftime, membru în AGA din partea USR PLUS, a spus că nu va demisiona. El spune că ar fi cerut executivului RIAL-ului informații financiare și economice încă de la începutul anului, însă acestea i-au fost oferite abia către sfârșitul lunii aprilie, motivându-se că nu ar avea dreptul de a solicita acest gen de informații.


Ciprian Iftime a mai menționat de o sumă, pe care nu a făcut-o public, ce reprezintă penalități la datorii, iar RIAL riscă să fie executată silit. Și consilierul local PNL Costel Vieriu a spus că nu va demisiona.


Nu îmi voi depune demisia pentru că eu consider că împreună am ajuns de am scos la iveală aceste lucruri. Dacă nu ne-am fi făcut treaba, poate că eram în aceeași situație ca înainte, dar consider că am muncit destul să scoatem la iveală toate aceste lucruri, a precizat Costel Vieriu.

În altă ordine de idei, consilierii locali au aprobat o sumă de 9,5 milioane lei pentru RIAL, din care proximativ 1 milion de lei pentru capital de lucru, iar alți 350.000, pentru plăți compensatorii persoanelor ce vor fi disponibilizate.


Potrivit informațiilor prezentate în anexele de la proiectul de hotărâre, conducerea actuală a RIAL propune concedierea a 36 de persoane, astfel că societatea va functional cu 108 oameni, nu cu 144, câți are acum.

Adina Chirvasă