ACUM:
12.05
Călător pe unde și oriunde
Urmează:
13.00
Radiojurnal Radio România
Apoi:
13.15
Top 30 Brașov FM

Știri din Brașov Înapoi

Consumatorii de energie pot economisi 20% din factură

Publicat: luni, 22 Iulie 2019 , ora 14.53

Consumatorii de energie pot economisi 20% din factură prin soluții simple, aplicate în bucătărie, în sufragerie, la baie sau în dormitor, potrivit unei campanii derulate de Comisia Europeană, cu sprijinul Autorității Naționale de Reglementare în Energie, având ca scop creșterea eficienței energetice.

Astfel, potrivit site-ului campaniei, intitulat "economielaenergie.eu", o metodă la îndemână este spălarea hainelor la 30 de grade Celsius, ceea ce va duce la economii de până la 60 de lei pe an.

Totodată, puteți reduce temperatura mașinii de spălat vase cu 20 de grade, pentru a economisi 30% din costurile de funcționare.

Mai departe, este de preferat utilizarea funcției de ventilație a cuptorului, precum și folosirea unui fierbător electric în loc să încălzim apa pe plită.

Dacă temperatura din frigider și congelator este prea scăzută, pierdeți bani. Setați temperatura la 4-6 grade cu plus la frigider și la minus 18 grade la congelator.  Din datele Comisiei Europene reiese că mai mult de 10 la sută din consumatorii români de energie sunt vulnerabili, adică au probleme cu plata facturii.

Mihai Cojocaru