ACUM:
0.00
Transilvania by night
Urmează:
6.00
Agenda Zilei
Apoi:
7.00
Buletin de știri

Știri din Brașov Înapoi

Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la inalțime ! - Asculta LIVE - Postul tău de știri și informații de actualitate din Brașov, naționale și internaționale! - Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la înalțime ! - Asculta LIVE

Corn și lapte în școlile din oraș, poate din luna următoare

Publicat: marți, 15 Februarie 2022 , ora 9.43

Elevii școlilor din municipiul Brașov ar putea avea, poate din următoarea lună, cornul, laptele și fructele asigurate, asemenea colegilor lor, care le primesc de la începutul anului școlar.

Asta însă doar dacă strategia municipalității va da roade. Mai exact, după 2 licitații fără succes pentru asigurarea produselor, Primăria Brașov vrea să rezolve această situație prin negociere directă cu furnizorii și, în acest sens, a trimis la Agenția Națională pentru Achiziții Publice procedura de negociere fără publicare prealabilă.

"Vom invita toate firmele la discuții, inclusiv cele care furnizează aceste produse și în alte părți. Am modificat și caietul de sarcini astfel încât să se acorde punctaj mai mare celor care furnizează produse eco sau sunt în apropierea Brașovului, dar nu este o condiție eliminatorie, deci vor putea participa și alți producători. Sperăm să finalizăm cât mai repede această procedură astfel încât să putem furniza elevilor din municipiul Brașov produsele de panificație, fructele și laptele. Precizăm că achiziția pentru produsele lactate s-a făcut încă din luna octombrie", a declarat purtătorul de cuvânt al Primăriei municipiului Brașov, Sorin Toarcea.

Programul "Cornul și laptele" a fost derulat prin Consiliul Județean o lungă perioadă de timp. Pentru anul școlar 2021-2022, Primăria Brașov a fost singura din județ care și-a asumat derularea acestuia, deși administrația județeană a transmis adrese tuturor autorităților locale din județ. Însă, municipalitatea nu a reușit să adjudece licitațiile pentru atribuirea contractului.

În celelalte localități din județ, programul este derulat în continuare de Consiliul Județean Brașov.

Adina Chirvasă