ACUM:
18.00
Weekend împreună - Repriza a 2-a (continuare)
Urmează:
19.00
Radiojurnal Radio România
Apoi:
19.15
Pasaj urban

Știri din Brașov Înapoi

COVID-19. Nici un caz nou cu coronavirus în județul Brașov

Publicat: miercuri, 18 Martie 2020 , ora 12.59

La Brașov sunt înregistrate 11 cazuri confirmate cu coronavirus în total (nici un caz nou de la comunicarea de ieri, de la orele 18.00, ne-a confirmat Prefectura Brașov, cu aprobarea Grupului de Comunicare Strategică (GCS). De asemenea, 76 de persoane sunt aflate în carantină, iar 459 de persoane se află în autoizolare și sunt monitorizate la domiciliu.

Sursa citată a mai precizat că persoanele care au avut contact cu noile cazuri confirmate sunt autoizolate la domiciliu și urmează procedura de testare în cazul lor.

La rugamintea jurnaliștilor brașoveni, de la Prefectura Brașov am mai primit câteva informații privind situația generată de virusul COVID-19 la Brașov.

Astfel, ni s-a comunicat că la Spitalul de Boli Infecțioase Brașov există în acest moment 2.000 de recoltoare. Probele recoltate sunt trimise, în baza unui contract, la Institutul Național de Cercetare Dezvoltare Medico-Militară "Cantacuzino" din București, iar rezultatele sosesc, în general, după o zi, în funcție și de gradul de încărcare al laboratorului respectiv. Laboratorul de biologie moleculară de la Spitalul de Boli Infecțioase Brașov urmează să primească kit-uri de testare coronavirus, care au fost achiziționate la nivel național.

GCS a transmis în cursul acestei dimineți, la ora 10.00 mai exact, că până astăzi, 18 martie, pe teritoriul României, au fost confirmate 246 de cazuri de persoane infectate cu virusul COVID - 19 (coronavirus). În fapt, de la ultima informare au fost înregistrate alte 29 noi cazuri de îmbolnăvire (nici un caz nou raportat la Brașov). Dintre cele 246 de persoane confirmate pozitiv, 19 au fost declarate vindecate și externate.

Camelia Vlad