ACUM:
10.00
De 10 ori România
Urmează:
11.00
Buletin de știri
Apoi:
11.03
Pulsul zilei

Știri din Brașov Înapoi

Creșă nouă, la Ghimbav

Publicat: joi, 8 Iulie 2021 , ora 15.02
Ghimbavul va avea o creșă nouă.


Decizia a fost luată de autoritățile locale în contextul în care orașul are o creștere demografică destul de importantă, iar mulți dintre părinții de copii mici sunt angajați ai marilor corporații și petrec mult timp la serviciu.


Valoarea proiectului este de 4,8 milioane de lei. O parte din bani provin de la Ministerul Dezvoltării, iar restul de la bugetul local, a declarat în emisiunea Pulsul Zilei de la Radio România Brașov FM, primarul orașului Ghimbav, Ionel Fliundra:


Este un proiect achiziționat în 2018, de la Ministerul Dezvoltării, în valoare de 2,2 milioane de lei. Împreună cu colegii consilieri locali am constatat că este subdimensionat față de necesitățile noastre. Am primit aprobarea ministerului pentru a-l modifica, ergonomiza, și a crea un design care să arate și potențialul orașului”, a spus Ionel Fliundra.


Ionel Fliundra a adăugat că în zilele următoare va fi predat amplasamentul pentru începerea lucrărilor, iar creșa ar trebui să fie gata în aproximativ un an.


Unitatea de învățământ preșcolar va avea 4 clase, iar în fiecare grupă vor putea fi primiți, conform legislației, maximum 9 copii.

Monica Neacșu