ACUM:
9.03
Weekend împreună
Urmează:
10.00
Buletin de știri

Știri din actualitate Înapoi

Creștinii îl sărbătoresc, astăzi, pe Sfântul Proroc Ilie

Publicat: marți, 20 Iulie 2021 , ora 11.37

Creștinii îl sărbătoresc, astăzi, pe Sfântul Proroc Ilie, unul dintre cei mai importanți profeți ai Vechiului Testament, care este și ocrotitorul Forțelor Aeriene Române.


Prorocul Ilie a trăit acum aproape 2.800 de ani, într-o perioadă în care poporul Israel se îndepărta de credința într-un singur Dumnezeu și îmbrățișa credința politeistă.


Pentru a-i convinge pe oameni să renunțe la rătăcire, Ilie a vestit că 3 ani nu va ploua. Profeția s-a împlinit, iar după trei ani, la rugăciunile lui Ilie, a plouat.


În Biblie este consemnată și demonstrația pe care a făcut-o Ilie că Dumnezeul lui este cel adevărat. Pe Muntele Carmel i-a invitat pe cei 850 de preoți politeiști să aducă jertfă fără foc, focul trebuia să vină din cer ca un semn al credinței adevărate. Doar jertfa lui Ilie s-a aprins, spune Cartea a treia a Regilor, pentru că el îl slujea pe unicul Dumnezeu. Ilie nu și-a încheiat viața ca orice om, a fost ridicat la cer într-un car de foc, după cum relatează Biblia. Pornind de la acest detaliu, Sfântul Ilie este considerat patronul spiritual al Forțelor Aeriene Române.


Potrivit Radio România Actualități, peste 140.000 de români își serbează, astăzi, onomastica.

Radio România Actualități