ACUM:
8.10
Bună dimineața Transilvania (continuare)

Știri din Brașov Înapoi

Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la inalțime ! - Asculta LIVE - Postul tău de știri și informații de actualitate din Brașov, naționale și internaționale! - Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la înalțime ! - Asculta LIVE

Cu căruciorul, în Masivul Postăvarul. Salvamontiștii fac din noul apel către turiști să fie responsabili

Publicat: luni, 4 Ianuarie 2021 , ora 8.41

Cu căruciorul pe pârtie. Așa a fost văzut, zilele trecute, un turist, tocmai în Masivul Postăvarul, după numeroși ani în care salvamontiștii au făcut apeluri repetate către turiști să fie responsabili, în vârf de munte, iarna. Din sezonul de iarnă 2020-2021 n-a lipsit nici trolerul de pe pârtie, la fel cum n-au lipsit nici cei care urcă în vârful înghețat fără încălțăminte adecvată sau cu sania.

Chiar dacă pentru turiști este distractiv să ia o gură de aer proaspăt în vârf de munte sau să se dea cu sania pe pârtiile schiorilor, pentru salvamontiști nu este.

8 intervenții în 3 zile au avut salvatorii montani.

Salvamontiștii fac din nou un apel către turiști să fie responsabili, să se echipeze adecvat și să renunțe la plimbările pe pârtii, pentru că se pun în pericol și îi pun și pe alții.

Pentru drumeții, turiștilor le sunt recomandate drumurile forestiere care, în acest moment sunt lipsite, în mare parte, de zăpadă.

Browserul Dvs. nu poate reda acest clip.

Sursa video: SRR
Adina Chirvasă