ACUM:
18.00
Buletin de știri
Urmează:
18.05
Sens unic (continuare)
Apoi:
19.00
Buletin de știri

Știri din Brașov Înapoi

Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la inalțime ! - Asculta LIVE - Postul tău de știri și informații de actualitate din Brașov, naționale și internaționale! - Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la înalțime ! - Asculta LIVE

Cum vor fi convinși brașovenii să transforme Brașovul într-un „oraș verde”?

Publicat: duminică, 22 August 2021 , ora 17.02

Proiecții de film, ateliere de învățat mersul pe bicicletă pentru adulți și copii, concursuri tematice de mediu, bilete de autobuz date la schimb cu ambalaje diverse, precum și împodobirea cu materiale reciclate a celui mai mare copac din Brașov, sunt doar câteva dintre activitățile care vor fi desfășurate în tot orașul în perioada 6-12 septembrie, cu ocazia Forumului Orașelor Verzi.

Totul pentru a-i convinge pe localnici să participe la obiectivul de a transforma Brașovul într-un oraș "verde", dar și pentru a le arăta beneficiile unui astfel de mod de viață.

"Cel mai mare câștig al Forumului Orașelor Verzi este că a unit comunitatea brașoveană, autorități publice, societăți comerciale și ONG-uri, pentru a pune Brașovul pe harta orașelor din Europa care iau în serios urgența climatică în care se află omenirea. Am încredere că o dată cu prima ediție a acestui eveniment din ce în ce mai mulți brașoveni vor susține măsurile pe care municipalitatea le va lua în viitor, astfel încât să nu mai trăim într-un oraș poluat, ci într-un oraș verde și sănătos" a declarat primarul Brașovului, Allen Coliban.

Evenimentul "Forumul Orașelor Verzi" este structurat pe trei categorii de activități: o Conferință internațională de politici publice de mediu, la care va participa și șeful statului, Klaus Iohannis, activități de informare, conștientizare și divertisment pentru publicul brașovean, derulate de ONG-uri în mai multe locuri din oraș, precum și demararea unor măsuri pe termen lung ale municipalității de tranziție spre verde, precum colectarea selectivă a deșeurilor, încurajarea mobilității alternative și îmbunătățirea calității aerului.

Partenerii municipalității în organizarea Conferinței Internaționale de Politici Publice sunt Ministerul Mediului, Apelor și Pădurilor, Asociația Municipiilor din România și Consiliul Județean Brașov. Conferința beneficiază de Înaltul Patronaj al Președintelui României.

citiți și

Șeful statului va fi prezent la Forumul Orașelor Verzi, în septembrie, la Brașov (AUDIO)

Camelia Vlad