ACUM:
7.00
Bună dimineața Transilvania
Urmează:
8.00
Radiojurnal
Apoi:
8.10
Bună dimineața Transilvania (continuare)

Știri din Brașov Înapoi

Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la inalțime ! - Asculta LIVE - Postul tău de știri și informații de actualitate din Brașov, naționale și internaționale! - Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la înalțime ! - Asculta LIVE

Cursurile online, o adevărată provocare pentru elevii din zonele rurale ale județului Brașov

Publicat: joi, 14 Octombrie 2021 , ora 17.21

Creșterea alarmantă a cazurilor de infectare cu SARS-COV-2 în școlile din județul Brașov a determinat autoritățile sanitare să mute în online cursurile în cele mai multe unități de învățământ.

Din cea mai recentă raportare a Inspectoratului Școlar Județean (IȘJ) Brașov aflăm că 399 de clase își desfășoară activitate didactică în mediu online, iar aproape 9.300 de elevi din județ participă la cursuri de acasă. În ultimul an, IȘJ Brașov a distribuit mii de dispozitive pentru ca activitatea pedagogică în mediul virtual să se desfășoare în cele mai bune condiții.

Despre problemele cu care s-au confruntat autoritățile ne-a vorbit, la emisiunea Pulsul Zilei, inspectorul școlar general Ovidiu Tripșa: "Anul trecut am distribuit la nivelul județului Brașov peste 8.000 de tablete primite prin bugetul de stat, de la minister, iar ulterior am aflat că ele nu funcționează pe rețeaua pe care erau setate. Copiii făceau eforturi mari pentru a veni în centrul comunei, satului, pentru a prinde semnal, a-și descărca materialele ulterior lucrându-le acasă. Am recomandat directorilor să ia legătura cu operatorii de telefonie, de internet, care să îmbunătățească fluxul de internet în localitățile respective"

Inspectoratul Școlar Județean continuă să investească în infrastructura educațională online.

"La nivelul municipiului Brașov avem în curs de achiziție sproximativ 2.000 de dispozitive, laptopuri și tablete, pentru a îmbunătăți calitatea în sistem online, în școlile din municipiul Brașov", a adăugat Tripșa.

Inspectorul școlar general ne-a explicat, la Pulsul Zilei, și cum se vor desfășura examenele la finalul acestui semestru: "Văzând acum acea accelerare și creștere a indicilor, școlile au început să dea testări la fața locului, cât suntem în sistemul acesta cu prezență fizică, testările au început (...) Fiecare profesor își va adapta modul de evaluare, dacă nu, o să mergem și pe evaluarea aceasta de online, unde, în afara testelor obișnuite, putem merge și pe ideea de referate, prezentări, proiecte".

Potrivit DSP Brașov, rata de infectare cu SARS-COV-2 din municipiul Brașov este, astăzi, de 8,46 la mia de locuitori și de 6,82 la mie în județul Brașov.
Marian Stoica