ACUM:
8.10
Bună dimineața Transilvania (continuare)

Știri din Brașov Înapoi

Dacă nu deschid pasajul Fartec de la 1 iulie, constructorii vor fi buni de plată. „Numai” 2,4 milioane de lei

Publicat: joi, 22 Aprilie 2021 , ora 19.20

Dacă nu se va da drumul circulației pe pasajul Fartec, de la 1 iulie, constructorul care lucrează la reabilitare va datora municipalității 2,4 milioane de lei. Cel puțin așa a spus, în ședința de plen a Consiliului Local, primarul municipiului Brașov, Allen Coliban.

Suma este prevăzută în actul adițional încheiat cu această companie, care și-a luat ca și angajament să finalizeze lucrările până la această dată.

Reamintim că lucrările la vechiul pasaj Fartec au început în 2015. În 2014, la momentul aprobării indicatorilor tehnico-economici, valoarea investiției era de 9,7 milioane lei, cu tot cu TVA. Câteva luni mai târziu a ajuns la aproape 11 milioane. Șantierul de la pasaj a fost închis, pentru că au fost constatate o serie de neconformități la structura de rezistență.

Contractul inițial a fost reziliat în 2017 și s-au făcut mai multe expertize la pasaj, iar în 2018, a fost semnat un nou contract de lucrări, în valoare de aproape 11 milioane lei, cu tot cu TVA. În 2019,  a fost făcută o recalculare, iar valoarea contractului ajunsese atunci la peste 18,7 milioane lei, cu tot cu TVA.

Pasajul a fost construit la începutul anilor ‘70 și în momentul începerii lucrărilor se afla într-o stare de degradare foarte accentuată.

Adina Chirvasă