ACUM:
8.10
Bună dimineața Transilvania (continuare)

Știri din Brașov Înapoi

Dat dispărut pe munte, găsit acasă. Sfaturi de la salvamontiști în sezonul rece

Publicat: luni, 25 Octombrie 2021 , ora 11.07
Un bărbat a fost căutat ore bune în masivul Postăvarul, în miez de noapte, de o echipă de salvare montană, formată atât din salvamontiști, cât și din jandarmi și polițiști, după ce fusese dat dispărut de partenerul de drumeții.


Solicitarea pentru intervenție la 112 a fost înregistrată aseară, în jurul orei 22.00.


Doi prieteni au coborât de la cabana Postăvaru, pe lumină. Unul dintre ei și-a pierdut telefonul și a hotărât să se întoarcă să îl caute, cei doi urmând să se reîntâlnească în stațiune. Nu se cunoșteau de foarte mult timp, nu aveau contacte coune, astfel încât în momentul în care am început căutarea - deși eram aproape siguri că e acasă - nu am reușit să verificăm informația aceasta”, a spus reprezentantul Salvamont Brașov, Cătălin Petrescu.

Salvatorii montani au continuat căutările până în jurul orei 2.00, când au primit confirmarea din partea poliților că cel căutat se afla acasă.

Căutarile s-au întins pe durata a 4 ore, timp în care au fost "periate" mai multe trasee turistice si de bicicleta din zonă.


Cu această ocazie, salvamontiștii atrag atenția turiștilor să se echipeze corespunzător când vor să urce pe munte și să se informeze despre programul telecabinei.


Temperaturile sunt extrem de scazute în această perioadă. La munte, urcarea în altitudine duce la scăderea și mai mare a temperaturii. Să se informeze foarte bine de programul de funcționare a instalațiilor de transport pe cablu în momentul în care decid să urce și să coboare cu acestea. Sunt foarte mulți luați de val care pleacă de lângă instalațiile de tranport pe cablu să viziteze obiective diferite, iar când se întorc le găsesc pe acestea închise”, a adăugat Cătălin Petrescu.

Cei care aleg să coboare de pe munte fără telecabină sunt sfătuiți să își planifice timpul pentru a ajunge la destinație înainte de a se întuneca, iar din rucsac să nu le lipsească, pe lângă echipament potrivit de munte, căciula, fularul și mănușile, pentru că temperaturile scad foarte mult pe munte în această perioadă.

Browserul Dvs. nu poate reda acest clip.

Camelia Vlad