ACUM:
10.00
De 10 ori România
Urmează:
11.00
Buletin de știri
Apoi:
11.03
Pulsul Zilei

Știri din Brașov Înapoi

Despre o „Drumeție cu povești din Colinele Transilvaniei”

Publicat: marți, 19 Octombrie 2021 , ora 14.24

Brașovenii sunt invitați la o „Drumeție cu povești din Colinele Transilvaniei”, noua potecă tematică amenajată în cadrul proiectului „Colinele Transilvaniei de la cultură la natură”, care va fi inaugurată la finele săptămânii.


Pădurile seculare cu fauna și flora bogate, bisericile fortificate și satele cu arhitectură săsească din zona Sighișoarei vor fi evidențiate în acest proiect turistic al Asociației Colinele Transilvaniei.Este de fapt traseul tradițional de pe Breite – platoul cu stejari seculari al Sighișoarei - care va fi amenajat cu niște panouri cu informații despre păsările din rezervație, despre plantele de acolo, despre arborii, stejarii seculari care se găsesc pe platou”, a eplicat reprezentantul Ministerului Economiei, Antreprenoriatului și Turismului – biroul teritorial Brașov, Roxana Niculescu.

Traseul cu povești este accesibil turiștilor de toate vârstele și poate fi parcurs în aproximativ 5 ore.

De asemenea, de-a lungul traseului va fi instalat un panou pe care va fi specificată legătura pe care a avut-o, de-a lungul vremii, omul cu natura din zona respectivă, deci va fi o împletire între cultură și natură. Este un traseu foarte accesibil pentru familiile cu copii”, a adăugat Roxana Niculescu.


Tot în zona Sighișoarei este în derulare amenajarea unui parc tematic - Mini România, un concept asemănător parcului Mini
Transilvania, de la Odorheiul Secuiesc.

Camelia Vlad