ACUM:
7.03
Bună dimineața Transilvania

Știri din Brașov Înapoi

Destinațiile turistice în țară - cele mai căutate la târgul de turism din Brașov

Publicat: luni, 10 Mai 2021 , ora 11.54

Într-o perioadă încă incertă în întreaga lume din punct de vedere sanitar, când granițele se pot închide de la o zi la alta sau se pot schimba regulile de trecere a frontierelor din cauza pandemiei de Covid-19, Asociația Națională a Agențiilor de Turism – ANAT - recomandă rezervarea de pachete turistice prin agențiile specializate.


Astfel, cetățenii vor avea siguranța că nu își vor rata concediul din cauza situațiilor neprevăzute.


Cel mai bine e să își aleagă o agenție de turism, să înțeleagă că banii lor sunt în siguranță. În cazul în care se va închide destinația, vor primi banii înapoi. Există norme în vigoare și 100% nu se vor pierde acei bani - îi vor putea folosi într-o altă destinație sau în aceeași destinație. Acesta este mesajul: mergeți cu încredere, nu vă ia nimeni banii, o să îi primiti înapoi. Agențiile de turism s-au reinventat în această perioadă și au reușit să găsească mijloace prin care să ofere pachete interactive”, a spus consilierul ANAT, Mariana Prună.


Mai multe agenții de turism și-au prezentat oferta și cu ocazia campaniei de vaccinare din Piața Sf. Ioan Brașov, organizată duminică de Primăria Brașov. A fost o ocazie mai ales pentru cei care s-au vaccinat să-și facă și planuri pentru concediu.

Lumea s-a orientat la chartere, s-a orientat la charterele din Grecia pentru că acolo deja nu se va mai solicita testul PCR dacă ești vaccinat; Turcia, Portugalia, Croația - cam astea sunt destinațiile solicitate, pe lângă Bulgaria și România care rămân clasice, mai ales pentru familiile cu copii”, a spus agentul de turism Alina Rotaru.


La mare căutare sunt și destinațiile turistice în țară, de la Delta Dunării și litoralul Mării Negre, până la stațiunile balneo și zonele Maramureș, Bucovina și Crișana, după cum au spus agenții de turism.


De menționat că restricțiile de prevenire a răspândirii boilor s-au relaxat în urma scăderii incindenței la infectarea cu covid-19, în Brașov, dar încă mai trebuie respectată măsura purtării măștii de protecție și restricția de circulație pe timpul nopții, între orele 22.00 și 5.00.

Camelia Vlad