ACUM:
16.03
Sens unic (continuare)
Urmează:
17.00
Radiojurnal
Apoi:
17.10
Sens unic (continuare)

Știri din sport Înapoi

Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la inalțime ! - Asculta LIVE - Postul tău de știri și informații de actualitate din Brașov, naționale și internaționale! - Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la înalțime ! - Asculta LIVE

Doi patinatori de la clubul iTalent Brașov vor reprezenta România la Jocurile Olimpice pentru Tineret de anul viitor

Publicat: joi, 7 Decembrie 2023 , ora 11.54

România va fi reprezentată de patru sportivi la Jocurile Olimpice pentru Tineret de anul viitor, de la Gangwon, Coreea de Sud. Doi dintre aceștia sunt patinatori ai clubului brașovean iTalent, Iulia Ionescu și Tudor Debu, pregătiți de antrenorul Marius Paraschivoiu.

Este pentru prima dată în istoria patinajului viteză românesc când un club privat trimite sportivi să reprezinte țara la o întrecere de asemenea nivel. Tudor Debu ne-a dezvăluit gândurile sale, la scurt timp după ce a îndeplinit baremul ca să poată merge în Coreea.

"Pentru mine, calificare la Jocurile Olimpice de Tineret reprezintă un pas pentru Olimpiada mare, obiectiv pe care nu aș fi putut să îl ating fără suportul echipei de antrenori și în special a domnului Marius Paraschivoiu. La Olimpiadă îmi doresc să fiu cât mai bun și să reprezint cât mai bine orașul și țara mea", a declarat Tudor Debu.

Tânărul sportiv brașovean a spus că își dorește ca în viitor să obțină calificări și la Jocurile Olimpice, iar la Cupa Mondială să cucerească cel puțin o medalie. Colega lui Tudor de la clubul iTalent, Iulia Ionescu, este convinsă că practicarea unui sport reprezintă o experiență de viață deosebită.

"Este o adevărată onoare pentru mine să reprezintă România la Jocurile Olimpice de Tineret din această iarnă. Antrenamentele intense și susținerea întregii echipe au fost esențiale în această reușită. Sunt extrem de recunoscătoare pentru această oportunitate și voi face tot posibilul să mă prezint la cel mai înalt nivel. Sper că voi putea inspira și alți tineri să-și urmeze visele și să se implice în sport, pentru că este cu adevărat o experiență extraordinară", a menționat Iulia Ionescu. 

Cei doi sunt pregătiți de Marius Paraschivoiu care, în ciuda dificultăților întâmpinate din cauza faptului că există un singur patinoar, care trebuie împărțit de toată lumea, a reușit să clădească un club puternic, cu sportivi care ajung la asemenea performanțe.

Radio România Brașov