ACUM:
0.00
Transilvania by night
Urmează:
6.00
Agenda Zilei
Apoi:
7.00
Buletin de știri

Știri din Brașov Înapoi

Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la inalțime ! - Asculta LIVE - Postul tău de știri și informații de actualitate din Brașov, naționale și internaționale! - Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la înalțime ! - Asculta LIVE

Două secții de la Spitalul Județean, închise, după decesul unui pacient confirmat cu Covid 19. Tot personalul medical și pacienții, testați

Publicat: vineri, 10 Aprilie 2020 , ora 17.14

Secțiile de Chirurgie II și III, de la Spitalul Clinic Județean de Urgență Brașov au fost închise, după ce un pacient confirmat cu Covid 19 a murit.

Reprezentanții Direcției de Sănătate Publică au anunțat că va fi făcută dezinfecție, iar personalul celor două secții a fost trimis în izolare la domiciliu, timp de 14 zile.

În plus, toți pacienții de pe cele 2 secții vor fi testați pentru coronavirus.

Însă, pentru că au fost închise secțiile, pacienții sunt trimiși în funcție de patologie și rezultatul testării pentru SARS-CoV-2, la Spitalul Clinic de Psihiatrie și Neurologie Brașov, la Spitalul General CF Brașov și la Spitalul Județean de Urgență Sf. Gheorghe, conform aceleiași surse.

Între timp, personalul de la Spital va fi testat, iar DSP continua Ancheta epidemiologică.

Reprezentanții DSP mai anunță că urgențele medico-chirurgicale vor fi asigurate de Secția Chirurgie I a Spitalului Clinic Județean de Urgență Brașov.

Reamintim că, în 8 aprilie, un senior de 81 de ani a decedat, el fiind confrmat și pentru Covid 19. El a fost adus, în 30 martie la spital, iar în 7 aprilie a fost transferat pe ATI. Seniorul suferea de diabet zaharat tip II, obezitate și avea și probleme cu inima.

Radio România Brașov FM