ACUM:
8.10
Bună dimineața Transilvania (continuare)

Știri din Brașov Înapoi

După o ediție întreruptă de pandemie, „Săptămâna Comediei” revine, în august, cu teatru și filme

Publicat: miercuri, 21 Iulie 2021 , ora 11.58

Săptămâna Comediei revine la Brașov, după un an de pauză.


A 8-a ediție va avea loc în perioad 2 - 8 august și, în acest an, pe lângă spectacolele de tetru, are și o secțiune de film. Dar mai sunt noutăți.


“La secțiunea de teatru venim cu o noutate, în sensul că este prima ediție când festivalul devine competițional, având 5 premii. Un juriu va acorda premiul pentru cel mai bun actor, cea mai bună actriță, premiul pentru regie, cel mai bun spectacol și premiul special al juriului. La secțiunea ‘Teatru sunt 6 piese în premieră la Brașov. Vom avea pe scena TeatruluI ‘Sică Alexandrescu’ pe Marcel Iureș, Mihai Bendeac, Teodora Mareș”, a spus Marian Gîlea, organizator al evenimentului.


Spectacolele de teatru vor fi jucate la Teatrul Sică Alexandrescu, iar filmele vor fi proiectate la Bastionul Țesătorilor. În seara de gală, brașovenii vor mai avea o surpriză:Vom avea o piesă în premieră - Familia Adams - este un musical pe care cam de doi ani de zile încercăm să îl aducem la festival. Din păcate, anul trecut nu s-a ținut festivalul”, a adăugat Marian Gîlea.Tot în afara competiției, Teatrul Sică Alexandrescu va prezenta, în premieră, „O noapte furtunoasă”, premiera dintre stagiuni.


Toate spectacolele de teatru vor începe la ora 19.00.


Biletele la spectacolele de teatru s-au pus în vânzare online pe www.biletebrasov.ro, iar începând cu data de 27 iulie bilete se vor găsi și la casieria Teatrului Sică Alexandrescu din Brașov.


Proiecțiile de film, de la Bastion, vor începe de la 21.30, și intrarea este gratuită.


Adina Chirvasă