ACUM:
18.00
Weekend împreună - Repriza a 2-a (continuare)
Urmează:
19.00
Radiojurnal Radio România
Apoi:
19.15
Pasaj urban

Știri din Brașov Înapoi

Elevii nu se întorc la școală până la toamnă - o problemă pentru părinții care se vor întoarce la serviciu

Publicat: luni, 27 Aprilie 2020 , ora 18.24

Elevii nu se întorc la școală, în acest an școlar. Grădinițele, școlile și universitățile nu se vor redeschide, iar anul școlar se va încheia pe 12 iunie. Anunțul a fost făcut, astăzi, de președintele Klaus Iohannis, la finalul unei ședințe la care au participat și premierul Ludovic Orban și mai mulți miniștri. Problema este că foarte mulți părinți se vor întoarce la serviciu și nu știu ce vor face cu copiii de grădiniță sau cu școlarii din ciclul primar:


„Eu cred că cea mai mare problemă, la momentul acesta, o reprezintă imposibilitatea revenirii în școli a copiilor de la nivelul preșcolar și de la nivelul primar a căror părinți vor începe serviciul după data de 15 mai”, a spus Valentin Bucur, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Școlar Județean Brașov.


În județul Brașov, peste 47.000 de elevi participă la cursuri online. Peste 12.800 au declarat, însă, că nu pot participa la această formă de învățământ pentru că nu au acces la internet sau nu au dispozitivele necesare. Mai mult de jumătate dintre aceștia sunt din mediul rural.


“Județul Brașov, prin comparație cu alte județe, stă destul de bine din acest punct de vedere, poate și datorită faptului că imediat ce a fost instituită starea de urgență, Inspectoratul Școlar a făcut demersuri și presiuni asupra unităților școlare și directorilor unităților școlare să acceseze platformele, în speță, cele educaționale gratuite, să creeze conturi, să activeze licențele gratuite de care pot beneficia unitățile școlare drept pentru care, într-o săptămână de la instituirea stării de urgență, Brașovul, de pe locul 12 la nivel național a ajuns pe locul 3 în ceea ce privește activarea acestor licențe și utilizarea lor în perioada aceasta”, a adăugat Valentin Bucur.Elevii din anii terminali, respectiv clasele a VIII-a și a XII-a vor merge la școală, între 2 și 12 iunie, pentru a se pregăti pentru examenele naționale. Evaluarea Națională și Bacalaureatul se vor desfășura, conform programărilor, însă cu respectarea unor măsuri foarte stricte de distanțare socială, a mai anunțat, astăzi, șeful statului.

Monica Neacșu