ACUM:
18.00
Weekend împreună - Repriza a 2-a (continuare)
Urmează:
19.00
Radiojurnal Radio România
Apoi:
19.15
Pasaj urban

Știri din Brașov Înapoi

Eroi ai Brașov Heroes au luat startul pentru o cauză caritabilă și în Grecia, în acest an

Publicat: duminică, 13 Septembrie 2020 , ora 19.03

A 7-a ediție a Brașov Heroes a adunat numeroși eroi pentru cauze caritable ale comunității. Chiar dacă este pandemie și este încă necesară distanțarea socială. Anul acesta, Brașov Heroes a fost organizat altfel, dar dorința de a ajuta comunitatea a fost aceeași.„Ne-am încăpățânat să organizăm ediția a 7-a și am mixat două concepte: am transformat Cursa Familiei în Săptămâna comunității – pe tot parcursul săptămânii ce a trecut, astfel fiecare grup, de părinți, prieteni, familie, a putut să-și organizeze propria minicursă, cu minim un obstacol, iar astăzi, 13 septembrie, avem Brașov Heroes Day, ziua în care 296 de alergători care s-au înscris pe site și au fost confirmați de noi, își vor dona kilometrii, după mecanismul 1 kilometru este 10 lei, buget pe care l-am obținut de la sponsorii corporate și astfel vor fi susținute toate cele 7 cauze participante la Brașov Heroes”, a spus directorul executiv al Fundației Comunitare Brașov, Laura Popeea.


Unele curse au început din zori de zi. Ba chiar au fost și curse peste hotare. Spiritul Brașov Heroes a ajuns și în Grecia, grație unei brașovence, aflată cu soțul ei în concediu. Nu au vrut să renunțe la promisiunea pe care au făcut-o, așa că în zori de zi, au ieșit amândoi la alergat 10 kilometri, tocmai în Elada cea însorită:


Când m-am înscris nu plănuisem încă concediul, dar am alergat împreună cu soțul meu, care și el s-a înscris pentru aceeași cauză. A fost greu, că nu mai alergasem de ceva vreme, dar m-am simțit foarte bine pentru că am putut să ne ținem promisiunea”, a spus brașoveanca.


În Brașov au fost mai mult alergători care au luat startul pe cont propriu, în cursele pe care le-au înscris pentru a susține cauzele comunității. Organizatorii vor avea o situație completă a celor care au alergat abia luni, după ce vor fi făcut validările tuturor celor care și-au postat alergarea pe pagina de facebook. Însă, cei care doresc, pot susține cauzele înscrise și prin donații, până în 15 octombrie.

Adina Chirvasă