ACUM:
21.00
Pop Star
Urmează:
23.00
Transilvania by night
Apoi:
0.00
Transilvania by night

Știri din sport Înapoi

Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la inalțime ! - Asculta LIVE - Postul tău de știri și informații de actualitate din Brașov, naționale și internaționale! - Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la înalțime ! - Asculta LIVE

Euro 2024. Cum se califică România

Publicat: joi, 16 Noiembrie 2023 , ora 11.02
După Israel - Elveția 1-1, România are șanse însemnate de calificare la Euro 2024. „Tricolorii” sunt la mâna lor, nu depind de alte rezultate și pot obține biletul pentru Germania la capătul partidei cu Israel, care se va juca sâmbătă, în Ungaria. 

Cu două etape rămase de disputat, România are 16 p, la egalitate cu Elveția. Pe 3 e Israel, cu 12 p. Rezultatele directe reprezintă primul criteriu de departajare în caz de egalitate de puncte. Următorul este golaverajul. 

Calculele sunt simple pentru Naționala României. Dacă „tricolorii” câștigă sau fac egal cu Israel, se califică la Euro 2024 înainte de ultima partidă, cea cu Elveția. 

Dacă România pierde în Ungaria cu Israel, se califică la Euro 2024 dacă: 

- învinge Elveția pe Arena Națională. În acest caz, „tricolorii” sunt siguri de primul loc în grupă, indiferent de celelalte rezultate din ultimele două etape;

- remizează cu Elveția, iar Israel nu bate în Andorra; 

- pierde cu Elveția, Israel pierde în Andorra.

Radio România Brașov