ACUM:
8.10
Bună dimineața Transilvania (continuare)

Înapoi

EXCLUSIVITATE! Caz fără precedent. Polițist brașovean, dealer de droguri, prins cu o cantitate impresionantă de stupefiante

Publicat: joi, 7 Septembrie 2023 , ora 20.45

UPDATE ORA 08:01

Sindicatul Europol susține că inculpatul ar fi fost prins în timp ce vindea cocaină, fiind îmbrăcat chiar în uniforma de polițist. "Unii «colegi» au intrat în Poliție crezând că pot beneficia de cea mai bună «acoperire» pentru activitățile ilegale pe care le desfășoară. Tânărul din imagine, încă polițist, a fost prins azi dimineața, printre blocurile dintr-un cartier din Brașov, în uniformă de poliție, în timp ce vindea cocaină unui "client" mai special. Asupra sa a fost găsită cantitatea de 50 gr de cocaină, drog de mare risc, a cărui valoare de piață este de 5000 euro. Cercetările sunt în derulate în continuare pentru documentarea întregii activități infracționale. Oare inspectorul șef al IPJ Brașov, chestorul Flucuș, în afară de semnarea mapelor, ce păzește?", a scris Sindicatul Europol într-o postare pe facebook.

..............................

UPDATE ORA 22:27:

După ce Radio România Brașov FM a publicat, în exclusivitate, detalii despre cazul unui polițist prins în flagrant cu o cantitate mare de droguri în mașina sa, reprezentanții IPJ Brașov au venit în spațiul public cu câteva precizări. Vi le prezentăm în cele ce urmează:

Referitor la apariția în spațiul public a unor informații, referitoare la ,,implicarea în posibile activități infracționale a unui polițist brașovean", Compartimentul de Relații Publice al Inspectoratului de Poliție Județean Brașov este abilitat să comunice următoarele:

Cel în cauză a fost destituit din funcție și nu mai deține, în prezent, calitatea de polițist în cadrul I.P.J. BRAȘOV.

De asemenea, ne disociem de astfel de persoane, care nu fac cinste uniformei și Statutului Polițistului.

Totodată, acordăm și am acordat tot sprijinul organelor de urmărire penală, în derularea anchetelor penale.

...................................

Caz șocant la Brașov, surse din poliția brașoveană spun că un coleg de-al lor a fost prins, astăzi, în flagrant, în Brașov, cu o cantitatea impresionantă de substanțe interzise.

Ar fi vorba despre aproximativ 1 kilogram de cocaină, susțin sursele citate. S-ar parea că acesta este polițist la Secția 5, iar în momentul flagrantului era în timpul său liber.

Nu puține sunt vocile din rândul colegilor polițiști care spun că acesta era cunoscut pentru viața sa în afara legii, cu afaceri dubioase și ieșiri nepotrivite din decorul riguriozității impuse de meseria pe care o avea.

S-ar părea că era și un împătimit al vitezei, cu ceva timp în urmă rămânând fără permis de conducere, după ce a fost prins conducând cu 240 km/h pe Calea Făgărașului, în zona Hornbach.

Conform surselor din Poliția Brașov, polițistul a fost reținut cu propunere de arestare, fiind condus la sediul Inspectoratului Județean de Poliție.

Revenim cu detalii despre caz și cu declarații oficiale!

Bianca Bucă