ACUM:
23.00
Transilvania by night
Urmează:
0.00
Transilvania by night
Apoi:
6.00
Agenda Zilei

Știri din Brașov Înapoi

Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la inalțime ! - Asculta LIVE - Postul tău de știri și informații de actualitate din Brașov, naționale și internaționale! - Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la înalțime ! - Asculta LIVE

Făgărașul testează primul autobuz electric construit în România

Publicat: marți, 6 Iulie 2021 , ora 16.40

Noul autobuz 100% electric construit în țara noastră, e-UpCity, va circula, pentru 2 săptămâni, și în Făgăraș. Municipalitatea va testa prototipul care a mai fost în probe la Oradea și Brăila. Nu vrea să-l cumpere pe acesta, dar are în plan achiziționarea de autobuze electrice prin proiecte europene.

„Municipalitatea profită de această oportunitate pentru a analiza modul și costurile de operare. Acestea vor fi folositoare după ce vom achiziționa autobuze electrice prin proiectele de mobilitate în valoare de 30 de milioane de euro. Pentru a evita confuziile, primarul Gheorghe Sucaciu a subliniat că aceste teste sunt independente de proiectele cunoscute, pe care le-am menționat mai devreme. Autobuzele incluse în acele proiecte, finațate cu fonduri europene, vor fi cumpărate prin licitație publică, fără nicio legătură cu producătorul din Baia Mare, însă nu puteam rata oportunitatea de a testa primul autobuz electric construit în România, pentru că ne concentrăm pe transportul ecologic”, a precizat consilierul primarului municipiului Fagaras, Liviu Ardelean.

Autobuzul, cu omologare europeană, are 83 de locuri, o lungime de peste 12 metri și autonomie minimă, în oraș, de 200 de kilometri, care poate fi extinsă până la 360 de kilometri.

O încărcare completă durează între 3 și 5 ore.

Adina Chirvasă