ACUM:
20.00
Rockada
Urmează:
21.00
Teatrul Național Radiofonic
Apoi:
23.00
Transilvania by night

Știri din Brașov Înapoi

Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la inalțime ! - Asculta LIVE - Postul tău de știri și informații de actualitate din Brașov, naționale și internaționale! - Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la înalțime ! - Asculta LIVE

Fântâna arteziană de la Gară va fi reamenajată. Nu va mai porni apa aici, acum, iar pentru parc se va face o consultare

Publicat: vineri, 25 Iunie 2021 , ora 18.07
Fântâna arteziană de la Gară, din spatele blocului Căprioara, va intra în reamenajare. La fel și cea din Parcul Central. Anunțul a fost făcut azi, în ședința de plen a Consiliului Local, de viceprimarul municipiului Brașov, Sebastian Rusu.

În ceea ce privește fântâna, este nefolosită la solicitarea cetățenilor pentru a nu fi folosită pe post de piscină pentru că ar însemna să blocăm niște echipaje și noi și Poliția Națională toată ziua în zonă, dar acolo este un proiect de reamenajare a acestei fântâni. Același caz este și cu fântâna din Parcul Titluescu, unde tot așa se face un proiect de modificare a fântânii”, a spus Sebastian Rusu.


Răspunsul a venit în urma interpelării consilierului social-democrat Lucian Pătrașcu. Acesta a venit și anterior cu propunerea ca, în această zonă, să fie amenajat un parc.

De cealaltă parte, primarul municipiului Brașov, Allen Coliban a precizat că pentru asta e nevoie de o consultare și discuții suplimentare.

Pătrașcu a mai solicitat și camere de luat vederi în parcuri și alte locuri din oraș, aceste urmând a fi puse în discuție, de asemenea.

Zona fântânii arteziene de la Gară este un loc în care se adună oameni ai străzii, pentru care locuitorii din zonă au făcut mai multe reclamații. Deși în zonă sunt echipaje de poliție, care îi gonesc, oamenii străzii revin aici.

Adina Chirvasă