ACUM:
9.03
Bună dimineața Transilvania (continuare)
Urmează:
10.00
De 10 ori România
Apoi:
11.00
Buletin de știri

Știri din Brașov Înapoi

Festivalul AFECT – primul festival dedicat sănătății mintale și emoționale, la Brașov (AUDIO)

Publicat: miercuri, 11 August 2021 , ora 14.38
Managerul festivalului, Florența Dănilă
Primul festival dedicat sănătății mintale și emoționale din România se va derula la Brașov, în perioada 26-29 august (audio atașat).


Pandemia a scos la iveală, în multe cazuri, probleme emoționale care erau latente, motiv pentru care și numărul celor care au apelat la psiholog în ultima vreme este mai mare,
spun specialiștii.

Cred că un astfel de eveniment este foarte important, mai ales în contextul acesta al pandemiei în care fiecare dintre noi am încercat să ne gestionăm cât am putut de bine emoțiile, însă cu siguranță există această nevoie de a ne dezvolta latura emoțională, de a învățat să ne gestionăm emoțiile, de a fi aproape de ceilalți și, în același timp, de a învăța să avem grijă de propria viață interioară și de propriile emoții”, a spus prodecanul Facultății de Psihologie a Universității Transilvania, Ana Maria Cazan.


Festivalul AFECT își propune să promoveze filme, spectacole, conferințe care să abordeze, să descrie, să reprezinte, să evidențieze, să expună ori să exploreze amplul domeniu al psihologiei și psihoterapiei.


Evenimentul este organizat de Fundația Hera în colaborare cu Facultatea de Psihologie a Universității Transilvania și Colegiul Psihologilor.

Sorin Țârcă