ACUM:
0.00
Transilvania by night
Urmează:
6.00
Agenda Zilei
Apoi:
7.00
Buletin de știri

Știri din sport Înapoi

Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la inalțime ! - Asculta LIVE - Postul tău de știri și informații de actualitate din Brașov, naționale și internaționale! - Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la înalțime ! - Asculta LIVE

Fete de aur

Publicat: luni, 11 Septembrie 2023 , ora 6.13

România a cucerit medalia de aur în proba de opt plus unu feminin, la Campionatele Mondiale de canotaj de la Belgrad. Cu acest rezultat, ambarcațiunea și-a asigurat calificarea la Jocurile Olimpice de la Paris din 2024.

România, în componența Magdalena Rusu, Roxana Anghel, Adriana Adam, Iuliana Buhuș, Mădălina Bereș, Maria Tivodariu, Ioana Vrînceanu, Amalia Bereș, Victoria-Ștefania Petreanu,  s-a impus cu timpul de 6 minute, 1 secundă, 28 de sutimi. Medaliile de argint au revenit Statelor Unite, iar bronzul a fost adjudecat de Australia.

Tot duminică, campioanele olimpice, deja campioane mondiale și europene la dublu vâsle, Simona Radiș și Ancuța Bodnar și-au continuat supremația în probă înregistrând a 26-a victorie consecutivă în finala Campionatelor Mondiale de la Belgrad. Româncele s-au calificat încă din semifinale și la Jocurile Olimpice Paris 2024 și sunt neînvinse din 2019.

La Belgrad,  Simona și Ancuța, care au condus cursa de la început până la final, au fost urmate de echipajele din Lituania și Statele Unite ale Americii.

România a calificat până acum zece echipaje la Jocurile Olimpice din 2024 și 35 de canotori.

Adrian Susanu