ACUM:
13.15
Pulsul zilei (continuare)
Urmează:
14.00
Buletin de știri
Apoi:
14.05
Pulsul zilei (continuare)

Știri din Brașov Înapoi

Finanțarea Sălii Polivalente a Brașovului va fi asigurată și cu fonduri guvernamentale

Publicat: marți, 23 Iunie 2020 , ora 18.03

Finanțarea Sălii Polivalente a Brașovului va fi asigurată și cu fonduri guvernamentale, a promis premierul Ludovic Orban. Luni, autoritățile locale și județene au avut o întâlnire, la București, cu ministrul secterar de stat Mihai Veștea și primul ministru Ludovic Orban pentru a discuta modalitatea în care Compania Națională de Investiții va prelua construcția Sălii Polivalente, din zona fostului Stadion Municipal. 


Am depus ieri la București Studiul de Fezabilitate și detaliile juridice referitoare la Sala Polivalentă, urmează să fie introdusă în lista de sinteză a Ministerului în următoarele zile și, sper eu, ca într-o viitoare ședință de Guvern să fie introdusă pe lista de investiții a Ministerului prin Compania Națională de Investiții pentru cofinanțarea proiectului”, a spus primarul municipiului Brașov, George Scripcaru.Reamintim că, în zonă, municipalitatea are un proiect accesat pe fonduri europene pentru parcare multietajată în capătul de linie Bartolomeu, care va deservi, inclusiv, Sala Polivalentă. De asemenea, municipalitatea are intenția de a prelua, de la Ministerul Educației, Clubul Sportiv Școlar Brașovia, aflat în Bartolomeu.

Cât despre Sala Polivalentă, municipalitatea a eliberat autorizația de construcție, iar firma de proiectare trebuie să predea, în următoarele zile, proiectul tehnic. Mai apoi va fi lansată licitația pentru execuția lucrărilor.


Adina Chirvasă