ACUM:
16.03
Sens unic (continuare)
Urmează:
17.00
Radiojurnal
Apoi:
17.10
Sens unic (continuare)

Știri din sport Înapoi

Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la inalțime ! - Asculta LIVE - Postul tău de știri și informații de actualitate din Brașov, naționale și internaționale! - Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la înalțime ! - Asculta LIVE

Florentin Pera: "România a fost echipa mai bună, sunt satisfăcut de victoria cu Chile"

Publicat: sâmbătă, 2 Decembrie 2023 , ora 10.26

Selecționerul echipei naționale de handbal feminin a României, Florentin Pera, a declarat, vineri seara, după victoria cu Chile, scor 44-19, din meciul de debut la Campionatul Mondial din Danemarca, Norvegia și Suedia, că formația sa a fost cu siguranță mai bună și s-a arătat satisfăcut de succesul elevelor sale.

"România a fost echipa mai bună astăzi în opinia mea. Am jucat foarte bine în prima repriză și la finalul ei am reușit să avem un avantaj bun care ne-a ajutat practic să închidem meciul. Sunt satisfăcut de această victorie și mă bucur că am reușit să dau ocazia să intre la toate jucătoarele", a afirmat Pera în conferința de presă de la finalul partidei, potrivit AGERPRES.

Florentin Pera a subliniat că din acest moment el și jucătoarele sale se concentrează numai pe următorul meci, cel cu Serbia.

"Am început bine acest Campionat Mondial, atmosfera în echipă este bună, iar acum suntem concentrați pe următorul joc, cel cu Serbia", a explicat Pera.

Vineri are loc și celălalt meci al grupei, dintre Danemarca și Serbia.

România va întâlni în următoarele partide Serbia (3 decembrie) și Danemarca (5 decembrie).

Primele trei clasate în grupe vor obține calificarea în grupele principale, pe care le vor începe cu punctele acumulate între ele.

România este singura națională care a participat la toate cele 26 de ediții ale Campionatului Mondial de handbal feminin.

România are în palmares un titlul mondial (1962), două medalii de argint (1973, 2005) și una de bronz (2015). La precedenta ediție, România s-a clasat pe locul 13. La CM 2023, România are ca obiectiv clasarea pe locurile 1-7, pentru a putea participa la turneul preolimpic.

Marian STOICA