ACUM:
21.00
Pop Star
Urmează:
23.00
Transilvania by night
Apoi:
0.00
Transilvania by night

Înapoi

Gala Sportului Românesc, la București, în 14 februarie

Publicat: luni, 12 Februarie 2024 , ora 14.24

Agenția Națională pentru Sport, alături de Comitetul Olimpic și Sportiv Român, Asociația Presei Sportive din România, Fundația Casa Campionilor și numeroși alți parteneri publici și privați dedicați excelenței organizează “Gala Sportului Românesc 2023”, manifestare care va celebra rezultatele sportive de excepție din anul care a trecut.

Evenimentul va avea loc pe data de 14 februarie 2024, începând cu ora 18:00, într-un edificiu-simbol al culturii naționale - Ateneul Român din București, și va fi transmis în direct de Televiziunea Română.

Gala Sportului Românesc va reuni într-un cadru solemn elitele sportului din întreaga țară, înalți oficiali ai statului, reprezentanți ai autorităților locale, ai misiunilor diplomatice, parteneri și colaboratori ai Agenției Naționale pentru Sport, mass-media.

“Suntem în febra pregătirilor pentru Gală și mă bucur că evenimentul nostru a avut atâtea ecouri frumoase. Foarte mulți parteneri de excepție ni s-au alăturat, cu un entuziasm pe care doar sportul îl poate genera, prin energia și valorile sale pozitive. Campionii noștri, dar și oamenii care țin în mișcare mecanismul din spatele performanței, se vor afla în lumina reflectoarelor, într-o ceremonie care va aduce universul excelenței în casele tuturor românilor. Vă invităm să ne urmăriți!” a declarat Elisabeta Lipă, președinta Agenției Naționale pentru Sport.

Într-o atmosferă plină de emoție, “Gala Sportului Românesc” va evidenția diversitatea și bogăția talentului și valorii sportului românesc, oferind premii pentru 19 categorii, pe baza rezultatelor obținute pe parcursul anului 2023.

Nominalizările la cele 19 categorii și desemnarea câștigătorilor sunt realizate de Asociația Presei Sportive din România, iar laureații vor fi anunțați în cadrul evenimentului din 14 februarie.

Cele 19 categorii sunt:

    1. Sportivul anului
    2. ­Sportiva anului
    3. Antrenorul anului
    4. Antrenoarea anului
    5. Sportivul anului în sport paralimpic
    6. Sportiva anului în sport paralimpic
    7. Special Olympics
    8. Evenimentul anului în sport / Cea mai bună organizare a unei competiții internaționale în România
    9. Echipa anului – masculin sporturi de echipă
    10. Echipa anului – feminin sporturi de echipă
    11. Echipa anului – masculin sporturi individuale
    12. Echipa anului – feminin sporturi individuale
    13. Speranțele sportului românesc feminin
    14. Speranțele sportului românesc masculin
    15. Echipa anului – competiții mixte
    16. Președintele de federație al anului
    17. Cel mai bun administrator în sport
    18. Trofeul de excelență
    19. Premiul special al Agenției Naționale pentru Sport / Legenda sportului.

Ca element inedit, cu ocazia Galei Sportului Românes, publicul iubitor de performanță va putea admira în foaierul Ateneului Român „Naționala Culturii”, o serie completă de tricouri din colecția „Euro 2024”, cu numele unor însemnați oameni de cultură români. Proiectul este inițiat de Galeriile Artmark alături de Federația Română de Fotbal, finalitatea acestuia fiind susținerea unei cauze umanitare dedicate luptei împotriva abandonului școlar, ce aparține Asociației SOS Satele Copiilor.

“Gala Sportului Românesc 2023” va putea fi urmărită live pe TVR Info, dar și pe paginile de Facebook @Agenția Națională pentru Sport și @Gala Sportului Românesc.


Radio România